Ρομποτική κατσαρίδα σκαρφαλώνει σε υφάσματα

Ρομποτική κατσαρίδα σκαρφαλώνει σε υφάσματα

 

Επειδή οι κατσαρίδες από μόνες τους δεν είναι αρκετά αηδιαστικές, οι ερευνητές στο UC Berkeley Biomimetic Millisystems, ναι τα … παιδιά εκείνα που ασχολούνται με τη δημιουργία ρομπότ εμπνευσμένα από τη φύση, ανέπτυξαν το Clash, ένα ρομπότ που μπορεί να ανέβει κατακόρυφα προς τα πάνω σε υφάσματα. 

Αυτό που δίνει στο CLASH, τη δυνατότητα να γίνει ένας μικρός ρομποτικός spider-man, είναι οι μικροσκοπικές ακίδες, οι οποίες γραπώνονται στο ύφασμα και έτσι με την πρόσφυση σκαρφαλώνει.

Αν και οι κινήσεις της θυμίζουν το «συμπαθές» έντομο, αυτό είναι και ένα χαρακτηριστικό που το κάνει τόσο έξυπνο όμως από την άλλη. Κάθε πόδι είναι συνδεδεμένο με το μοναδικό κινητήρα μέσα από μια σειρά συνδέσμων, κάνοντάς το έτσι απλό, ανθεκτικό και αποτελεσματικό. Τα ηλεκτρονικά και η μπαταρία του, έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να του προσδίδουν περισσότερη ισορροπία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC