Ρομπότ που μιμούνται την φύση

Ρομπότ που μιμούνται την φύση
Δεν έχει σημασία το πόσο φανταχτερά και περίπλοκα κάνουμε ρομπότ, η φύση έχει πάντα τον τρόπο να μας νικήσει. …
Υπάρχει τίποτα πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό και πιο «άφθαρτο» από μια κατσαρίδα; Φυσικά και όχι, προς το παρόν δηλαδή. 

Το βιομιμητικό εργαστήριο του πανεπιστημίου του Berkeley προσπαθεί να αξιοποιήσει όλη την εξυπνάδα των πουλιών και των εντόμων για να δημιουργήσει μια εντελώς νέα γενιά μικρορομπότ με ικανότητες παρόμοιες με εκείνες των εντόμων, με πιο πρόσφατο κατόρθωμά τους να ονομάζεται «Octoroach».

Το Octoroach έχει οκτώ πόδια και είναι αρκετά μικρό και ελαφρύ ώστε να χωρέσει στην παλάμη σας. Οι μπαταρίες, αισθητήρες, και η πλοήγηση είναι πλήρως ενσωματωμένα. Η απώτερη χρήση του Octoroach και παρόμοιων ρομπότ προορίζονται για το στρατό και συγκεκριμένα για παρακολούθηση των εχθρικών δυνάμεων από πολύ κοντινή απόσταση, συγκεκριμένα αυτή των 100 και λιγότερων μέτρων που δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC