ΣΕΠΕ: Δρόμος προς την ψηφιακή Ελλάδα”

ΣΕΠΕ: Δρόμος προς την ψηφιακή Ελλάδα”
Την ανάγκη στήριξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών φέρνει στο προσκήνιο η χρηματοοικονομική κρίση, όπως κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο της … Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, στο πλαίσιο χθεσινής τους συνάντησης. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, κομβικό παράγοντα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ, παράλληλα, η χρήση τους είναι μοναδικό όπλο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Τάσος Τζήκας επεσήμανε πως πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ετοιμότητα, την τεχνογνωσία και τη διαθεσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και σημείωσε την ανάγκη και την ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ανάπτυξης, βάσει συγκεκριμένων δράσεων και θεσμικών αλλαγών που θα αναδείξει την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες σε στρατηγική βιομηχανία για την ελληνική οικονομία.
Ο ΣΕΠΕ παρουσίασε και παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ένα πλήρες κείμενο στο οποίο συνοψίζονται οι θέσεις και οι προτάσεις του Συνδέσμου, που μπορούν να αποτελέσουν το δρόμο για την “Ψηφιακή Ελλάδα”, αλλά και οι άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα.
Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα, όπως η δημιουργία υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα υλοποίησης έργων, η διαιτησία, ο κανονισμός προμηθειών δημοσίου, οι δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, τα δικαιώματα διέλευσης, η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, το δίκτυο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”, η Οπτική Ίνα στο Σπίτι, η αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, τα τέλη των πνευματικών δικαιωμάτων, η ανάγκη ενίσχυσης της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, καθώς και η αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού του κλάδου στην περιφέρεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC