Σε αγορά-μαμούθ εξελίσσονται παγκοσμίως οι νανοτεχνολογίες

Σε αγορά-μαμούθ εξελίσσονται παγκοσμίως οι νανοτεχνολογίες

Στο 1 τρισ. ευρώ αναμένεται το μέγεθος της αγοράς νανοτεχολογίας μέχρι το 2018, αλλά στην Ελλάδα… ακόμη περιμένουμε.

αγορά-μαμούθ, της τάξης του 1 τρισ. ευρώ παγκοσμίως, εκτιμάται ότι θα έχει εξελιχθεί μέχρι το 2017-2018 ο κλάδος της νανοτεχνολογίας. 

Εντός του ιδίου χρονικού ορίζοντα, το μέγεθος της αγοράς των νέων οργανικών υλικών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30-40 δισ. και των φωτοβολταϊκών νέας γενιάς τα 10 δισ. Εξάλλου, μέχρι το 2025, η αγορά των οργανικών ηλεκτρονικών και υλικών θα… κοντράρεται, πλέον, ευθέως με εκείνη των συμβατικών προϊόντων του είδους, προσεγγίζοντας τα 250-300 δισ. ευρώ!

Οι νανοτεχνολογίες μπορεί να βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα, αλλά διεισδύουν σε όλους τους τομείς. Παρότι θα αποτελούσαν μια σημαντική ευκαιρία ανάκαμψης για την Ελλάδα, η ανάπτυξή τους στη χώρα μας «σκοντάφτει», στην έλλειψη ρευστότητας, το ακατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, την ανεπαρκή σύνδεση έρευνας-παραγωγής και τις καθυστερήσεις στη δημιουργία σημαντικών υποδομών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC