“Σούπερ” καταναλωτές οι χρήστες ipad!

“Σούπερ” καταναλωτές οι χρήστες ipad!

Οι κάτοχοι iPad είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ψηφιακού περιεχομένου από φορητές συσκευές με δυνατότητα πρόσβασης στο Internet, όπως επιβεβαιώνει έρευνα … της comScore, εταιρείας με ειδίκευση στις μετρήσεις που αφορούν τον κυβερνοχώρο και την κίνηση των δεδομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία), το λειτουργικό σύστημα της Apple για φορητές συσκευές, γνωστό και ως iOS, βρίσκεται πίσω από την κίνηση του 61,1% των δεδομένων της κατηγορίας (εξαιρουμένων δηλαδή των σταθερών και φορητών υπολογιστών). Στον όγκο δεδομένων που αφορά τις φορητές συσκευές της Apple το 43% αντιστοιχεί σε iPads, με τα iPhone και iPod Touches να ακολουθούν αντίστοιχα σε κατανάλωση.

Τον Αύγουστο του 2011 τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες ευθύνονταν για το 4,6% της συνολικής κίνησης ψηφιακών δεδομένων στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, με αυξητική τάση κυρίως λόγω της υψηλής διείσδυσης των smartphones. Στις ίδιες αγορές και μέχρι το τέλος Αυγούστου, 91,4 εκατομμύρια συνδρομητές δικτύων κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούσαν smartphones, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το iOS ακολουθούν σε κατανάλωση δεδομένων το Android της Google (20,9%), το λειτουργικό σύστημα της RIM για τα BlackBerry (8,5%), το Symbian (2,7%) και διάφορες άλλες πλατφόρμες με 6,9%. Από τα ποσοστά προκύπτει πως, αν και το άλλοτε κραταιό Symbian εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της συνολικής αγοράς, οι χρήστες του είτε αποφεύγουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, είτε δυσκολεύονται να καταναλώσουν ψηφιακό περιεχόμενο.

Πάντως, μεταξύ των φορητών συσκευών που βρίσκονται σε λειτουργία και είναι διασυνδεδεμένες (στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές), το iOS βρίσκεται στην κορυφή με 30,5% και ακολουθούν το Symbian (28,7%), το Android (23,5%), η RIM (8,1%), η Microsoft (5,5%) και άλλες πλατφόρμες με 3,7%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC