Στον κατάλογο του Google Translate προστέθηκαν άλλες 110 νέες γλώσσες χάρη στο AI

Στον κατάλογο του Google Translate προστέθηκαν άλλες 110 νέες γλώσσες χάρη στο AI

Άλλες 110 νέες γλώσσες ανακοίνωσε η Google για υποστήριξη από την εφαρμογή Translate. Δεδομένου ότι η εφαρμογή υποστήριζε 113 γλώσσες πριν από την ενημέρωση, αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ενημέρωση.

Η Google χρησιμοποίησε το μοντέλο γλώσσας PaLM 2 AI για να εκπαιδεύσει το λογισμικό σε 110 νέες γλώσσες. Η τεχνητή νοημοσύνη αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλή στην εκμάθηση γλωσσών που σχετίζονται μεταξύ τους, όπως τα Χίντι, τα Αουάντι και τα Μαρουάντι, καθώς και διαλέκτους της γαλλικής κρεολής γλώσσας.

Λοιπόν, η νέα ενημέρωση φέρνει επίσης υποστήριξη για τα Καντονέζικα, τα οποία σύμφωνα με την Google, ήταν μια από τις πιο απαιτούμενες γλώσσες όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ανάρτηση που έκανε η εταιρεία στο blog της, προσθέτει ότι περίπου το 25% των γλωσσών που έφτασαν πρόσφατα είναι αφρικανικές και κάθε γλώσσα που προστίθεται ομιλείται από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άτομα παγκοσμίως και μερικά από αυτά ομιλούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC