Συνεργασία DLNA με WiFi Direct για απροβλημάτιστο streaming

Συνεργασία DLNA με WiFi Direct για απροβλημάτιστο streaming

 

Οι λύσεις για απευθείας ασύρματ … η μετάδοση περιεχομένου μεταξύ συσκευών χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου ασύρματου router/hotspot αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία AirPlay της Apple έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση αν και υποστηρίζεται μέχρι στιγμής εκτός από τις iOS συσκευές, από ένα πολύ μικρό αριθμό συσκευών.

Το πρόβλημα αυτό δε φαίνεται να ισχύει για δύο άλλα πρότυπα, το DLNA και το WiFi direct όπου με τη σημερινή κοινή τους ανακοίνωση αναμένεται να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στην αγορά. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το DLNA (Digital Network Alliance) θα υποστηρίξει το WiFi Direct πρότυπο κάτι που σημαίνει ότι για την ασύρματη αποστολή περιεχομένου (βίντεο, φωτογραφίες, μουσική) μεταξύ gadgets με υποστήριξη των δύο προτύπων, δε θα χρειάζεται η παρουσία κάποιου τοπικού ασύρματου δικτύου.

Επιπλέον μόνο ένα από τα δύο πρότυπα χρειάζεται να αναβαθμιστεί αφού τα gadgets με υποστήριξη WiFi Direct ήδη είναι σε θέση να επικοινωνήσουν απευθείας χωρίς την ανάγκη ασύρματου δικτύου, κάτι που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στο DLNA streaming.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC