Τέλος στη μήνυση του Musk κατά της OpenAI

Τέλος στη μήνυση του Musk κατά της OpenAI

Θυμάσαι που πριν από τρεις μήνες ο Elon Musk κατέθεσε μήνυση κατά της OpenAI με την κατηγορία ότι δεν είναι πια αυτή που ήταν και ότι οι δραστηριότητές της δεν συμβαδίζουν με την αρχική αποστολή της να ωφελεί την ανθρωπότητα;

Χθες, Τρίτη ο Musk απέσυρε τη μήνυση χωρίς να εξηγεί τους λόγους.

Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε καταθέσει τον Μάρτιο, η συνεργασία της OpenAI με την Microsoft ήταν αντίθετη με τις ιδρυτικές αρχές της εταιρείας που έγινε γνωστή για το ChatGPT. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της SpaceX, της Tesla και του Χ υποστήριζε ότι οι τεχνολογίες που αναπτύσσει η OpenAI έχει ως στόχο την παραγωγή κερδών για λογαριασμό της Microsoft.

Ο Musk ήταν από τους ιδρυτές της OpenAI -ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού- το 2015 και είχε προσφέρει 44 εκατ. δολάρια, όμως τρία χρόνια μετά διαφώνησε με τη στρατηγική που επιθυμούσε να ακολουθήσει η διοίκηση του (συνιδρυτή και νυν διευθύνοντος συμβούλου) Sam Altman και αποχώρησε.

Μετά την υποβολή της μήνυσης, η OpenAI έδωσε στη δημοσιότητα emails από τα οποία προέκυπτε ότι ο Musk ήθελε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και ότι κάποια στιγμή είχε προτείνει το ενδεχόμενο απορρόφησής της από την Tesla. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο Musk δεν πίστευε ότι η OpenAI θα κατάφερνε να ανταγωνιστεί την Google στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το 2019 η OpenΑΙ ίδρυσε μια (κλασική) κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει η Microsoft. Η αξία της OpenAI υπολογίζεται σήμερα στα 86 δισ. δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC