Τα βιντεοπαιχνίδια σου δίνουν τη δυνατότητα να «παριστάνεις το Θεό»

Τα βιντεοπαιχνίδια σου δίνουν τη δυνατότητα να «παριστάνεις το Θεό»

Επιστήμονες απαντούν στο γιατί κυριεύουν αισθήματα και συμπεριφορά

Τα τελευταία χρόνια τα ηλεκτρονικά παιχνίδια συνιστούν τον πιο δυναμικό τομέα της βιομηχανίας της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, αποτελεί όμως και μια πραγματικότητα που τείνει να λάβει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Χαρακτηριστικό στοιχείο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης βιομηχανίας είναι ότι το Xόλιγουντ σπεύδει να προσφέρει ιδέες και εμπειρία στη δημιουργία νέων ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Και ενώ ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια θεωρείται πλέον δεδομένος οι επιστήμονες καλούνται σήμερα να απαντήσουν στο γιατί τα βίαια διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια γίνονται η σημαντικότερη ασχολία στην ζωή ενός ατόμου, κυριεύοντας την σκέψη, τα αισθήματα και την συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι ότι τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν τους εθισμένους παίκτες να «παριστάνουν το Θεό». Ειδικότερα, οι ίδιοι οι παίκτες, σε έρευνες που έχουν γίνει από τους ψυχολόγους, αναφέρουν ότι τα βιντεοπαχνίδια τους δίνουν την αίσθηση ότι ελέγχουν απόλυτα μία κατάσταση αλλά και το πεπρωμένο τους.

Φαίνεται πως οι πυροβολισμοί, οι μάχες και φυσικά η νίκη κατά του εχθρού οδηγούν σε ένα εκστασιασμό και μία συγκίνηση άνευ προηγουμένου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC