Τα δύο τρίτα των γυναικών υφίστανται κακομεταχείριση όταν παίζουν online

Τα δύο τρίτα των γυναικών υφίστανται κακομεταχείριση όταν παίζουν online

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα δύο τρίτα των γυναικών συνεχίζουν να υφίστανται κακομεταχείριση όταν παίζουν online. Σε ρεπορτάζ του με τίτλο “Why gaming still has a women problem”, το Sky News κάνει αναφορά στον μισογυνισμός και την εμπάθεια απέναντι στις γυναίκες στον χώρο του gaming, ιδιαίτερα στο Discord και στα multiplayer games.

Στην αρχική έρευνα που διεξήχθη για το ρεπορτάζ, η δημοσιογράφος τεχνολογίας Mickey Carroll είπε ότι την παρενοχλούσαν και την «έλουσαν» με πλήθος προσβολών απλώς και μόνο επειδή «η φωτογραφία του προφίλ της έδειχνε ότι ήταν ξεκάθαρα γυναίκα». Αφού την κακομεταχειρίστηκαν στο Discord “μέσα σε δευτερόλεπτα”, η Carroll ζήτησε από τον θύτη να δικαιολογήσει τη θέση του. Σε απάντηση, ο άνδρας παίκτης είπε: “Είσαι γυναίκα. Είσαι μια βρώμικη γυναίκα. Δεν μας αρέσουν τα θηλυκά, μας αρέσουν οι άντρες εδώ μέσα. Είσαι σκουριά. Το ξέρεις, σωστά; Επειδή είσαι γ…μένη γυναίκα, όλα τα θηλυκά είναι σκουριές, και είσαι μία του δρόμου, αδερφέ, αυτή είναι παιδεραστής, είναι μηδαμινή, αγαπάει τα παιδιά”.

Η έρευνα – που διεξήχθη από την Jenny McBean του Bryter – διαπίστωσε ότι η κακοποίηση ξεκινά συνήθως με «σεξιστικά σχόλια», «αλλά συχνά κλιμακώνεται σε κάτι πιο απειλητικό· απειλές βιασμού, άνδρες παίκτες που λένε: «Θα μάθω πού μένεις, θα επιτεθώ στην οικογένειά σου και θα επιτεθώ σε εσένα». Από τις «περίπου χίλιες» γυναίκες παίκτριες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, το 72% ανέφερε εμπειρίες διαδικτυακής τοξικότητας το 2022, αλλά αυτό μειώθηκε στο 65% το 2023. “Είναι η πρώτη θετική μετατόπιση που είδαμε [από την έναρξη της έρευνας το 2019]. Στην πραγματικότητα μειώθηκε στο 65%, που είναι μια σημαντική μείωση”, εξήγησε η McBean. “Είναι υπέροχο, αλλά δεν μπορούμε απλά να υποθέσουμε ότι όλα είναι καλά τώρα. Είναι ακόμα δύο στις τρεις γυναίκες.” Παρά την πτώση της παρενόχλησης, το 20% των γυναικών παικτών που απάντησαν στην έρευνα είπαν ότι απλώς επιλέγουν να μην παίξουν στο διαδίκτυο λόγω πιθανής παρενόχλησης. Ένας στους 10 έχει απειληθεί με βιασμό.

Η 19χρονη Γαλλίδα επαγγελματίας των esports Mathilde συμφώνησε λέγοντας: «Το να είσαι γυναίκα στο gaming είναι «τρομακτικό». Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου… αν κάποιος πηδήξει πάνω μου, θα πηδήξω πίσω». Η Stephanie Ijoma λέει ότι ίδρυσε την υπηρεσία διαφορετικότητας και ένταξης NNESAGA για να διαλύσει «ένα σύστημα που ήταν εναντίον μας και το κάνουμε». «Είμαι μια μαύρη γυναίκα και οι μαύρες γυναίκες σε αυτόν τον χώρο υφίστανται περισσότερη κακοποίηση από οποιονδήποτε άλλο», είπε ο Ijoma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC