Τα καλύτερα εξαρτήματα desktop υπολογιστών της CES 2024

Τα καλύτερα εξαρτήματα desktop υπολογιστών της CES 2024

Από την αρχή, η CES αφορούσε τους υπολογιστές. Και 57 εκθέσεις αργότερα, παραμένει το επίκεντρο ακόμη και με την πρόσφατη ώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Φέτος, η CES δεν απογοήτευσε, με ένα ακόμη κύμα καινοτομιών για υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων εντυπωσιακών λύσεων ψύξης, desktop gaming υπολογιστές και κάρτες γραφικών.

Αν ψάχνετε ποια προϊόντα επιτραπέζιων υπολογιστών και εξαρτημάτων ξεχώρισαν στην έκθεση, πάρτε μία ιδέα από το άρθρο μας για τα Καλύτερα προϊόντα που είδαμε στην CES 2024. Ωστόσο, για μια πιο συγκεκριμένη ματιά στα πιο όμορφα προϊόντα desktop υπολογιστή και στον DIY εξοπλισμό, συνεχίστε να διαβάζετε.

Το καλύτερο Gaming Desktop

Η αναβίωση της σειράς NUC υπολογιστών με την επωνυμία Asus ROG gaming, είναι ευπρόσδεκτη. Το Asus ROG NUC αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος desktop gaming υπολογιστής σε έναν χώρο 2,5 λίτρων. Ο μίνι υπολογιστής διαθέτει επεξεργαστές Intel “Meteor Lake” (οι επιλογές: Core Ultra 7 155H ή Core Ultra 9 185H), σε συνδυασμό με mobile GPU Nvidia GeForce RTX 4060 και RTX 4070. Με βάρος κάτω από 2 κιλά, μπορεί να αντικαταστήσει έυκολα τις κονσόλες, έχοντας τη δυνατότητα να τρέξει ΑΑΑ τίτλους. Το μικρό σασί υποστηρίζει έως και 32 GB μνήμης, αναβαθμίσιμο χώρο αποθήκευσης και μια σειρά από θύρες. Δεδομένου ότι τα εξαρτήματα και η απόδοση του ROG NUC μοιάζουν με αυτά των φορητών gaming υπολογιστών, αναμένουμε επίσης μία παρόμοια τιμή όταν κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη.—Brian Westover, Lead Analyst

Καλύτερο Desktop για εργασίες

Εξωτερικά, το DeskMeet που βασίζεται στο Ryzen φαίνεται να είναι ένας απλός μαύρος κύβος. Αυτός όμως ο μικρός υπολογιστής, διαθέτει ασυνήθιστη εσωτερική σχεδίαση που επιτρέπει μια εξαιρετική ευελιξία αναβάθμισης ή διαμόρφωσης και ορισμένες προηγμένες προδιαγραφές. Μπορείτε να προσθέσετε μονάδες 2,5 ιντσών και 3,5 ιντσών σε μία από τις διαθέσιμες δύο θέσεις, καθώς και μία σειρά από μονάδες M.2 (συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας PCI Express 5.0!) στο επάνω και στο κάτω μέρος της προεγκατεστημένης μητρικής πλακέτας. Η πλακέτα υποστηρίζει τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές AMD AM5, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα τσιπ και να πορευτείτε με τα ενσωματωμένα γραφικά του, αν και θα του ταίριαζαν και οι compact κάρτες γραφικών.

Το σασί είναι αρκετά μεγάλο για τροφοδοτικά ATX, αλλά η επένδυση του πίσω πλαισίου υποστηρίζει επίσης μικρότερα μοντέλα SFX. Επιπλέον, ο σχεδιασμός της βάσης με βίδα για το PSU, διευκολύνει την αφαίρεση του PSU και την έκθεση των εσωτερικών πλευρών της θήκης για σέρβις ή αναβάθμιση. Η ASRock το παρουσίασε τοποθετώντας μία Radeon RX 7600 XT. Το πιο εκπληκτικό: Ο υπολογιστής υποστηρίζει USB4 υψηλής ταχύτητας μέσω μιας θύρας στον μπροστινό πάνελ, από μια υποδοχή που είναι τοποθετημένη απευθείας στην προσαρμοσμένη μητρική πλακέτα. —John A. Burek, Executive Editor

Η καλύτερη κάρτα γραφικών

Οι νέες κάρτες γραφικών Super της σειράς GeForce RTX 40 της Nvidia αλλάζουν πραγματικά τα πράγματα. Ωστόσο, από όλες αυτές τις παραλλαγές καρτών που είδαμε στην CES, καμία δεν ξεχώρισε περισσότερο από την MSI GeForce RTX 4080 Super 16G Expert. Κατασκευασμένη σαν μια ακόμα πιο premium έκδοση των κλασικών καρτών Founders Edition της Nvidia (με έναν ανεμιστήρα σε κάθε πλευρά), αυτή η νέα κάρτα MSI έχει εξέχοντα μεταλλικά τμήματα και κομψούς διαγώνιους μεταλλικούς αεραγωγούς. Εκτός από το ότι έχει περισσότερους πυρήνες από μία τυπική RTX 4080, η RTX 4080 Super έχει επίσης ταχύτερη μνήμη GDDR6X και χαμηλότερη τιμή, αν και αυτό το μοντέλο πιθανότατα θα έχει υψηλή τιμή. —Michael Sexton, Analyst

Καλύτερος επεξεργαστής

Ο Ryzen 7 8700G της AMD έχει σχεδιαστεί για βασικές gaming επιδόσεις και διαθέτει μία ισχυρή CPU σε ένα βολικό και οικονομικό πακέτο. Στο δελτίο τύπου της, η AMD έθεσε τον Ryzen 7 8700G έναντι μιας βασικής κάρτας γραφικών, της Nvidia GeForce GTX 1650 και ενός Intel Core i5-13400F, όπου και ισχυρίστηκε ότι ο Ryzen 7 8700G χωρίς κάρτα γραφικών θα παρέχει πιο συχνά μία ανώτερη εμπειρία παιχνιδιού. Πρέπει να ελέγξουμε την ακρίβεια αυτού του ισχυρισμού μόνοι μας, και εάν ισχύει, θα κάνει το κόστος κατασκευής ενός βασικού gaming υπολογιστή χαμηλότερο από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια, με τον ίδιο τον Ryzen 7 8700G να κοστίζει μόλις 329$. —M.S.

Το καλύτερο PC Case

Έχουμε δοκιμάσει αρκετά PC case της σειράς The Tower από την Thermaltake όλα αυτά τα χρόνια, κάποια μεγαλύτερα σε μέγεθος και κάποια μικρότερα, αλλά η έκδοση 300 μας αρέσει περισσότερο από όλες. Αυτή η θήκη Mini-ITX είναι ψηλή και μπορεί να πάρει μέχρι και ένα ψυγείο 420 mm στη δεξιά πλευρά. Το μπροστινό γυάλινο πάνελ έχει σχήμα πρίσματος τριών τεμαχίων και τα πλαϊνά πάνελ συνδέονται και αφαιρούνται μέσω μαγνητών νεοδυμίου. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα προαιρετικό κιτ LCD μπροστινής όψης για να συμπληρώσει το κάτω μέρος της θήκης και μια προαιρετική οριζόντια βάση, σε συνδυασμό με μια επιπλέον εναλλακτική βάση, σας επιτρέπει να ακουμπήσετε τη θήκη στο πλάι στο γραφείο σας με το γυάλινο εσωτερικό να είναι στραμμένο προς εσάς. Εξίσου ενδιαφέρουσες είναι οι χρωματικές επιλογές: κίτρινο (“Bumblebee”), Matcha Green και το νέο χρώμα Hydrangea Blue της Thermaltake, για να γιορτάσει την 25η επέτειο λειτουργίας της.—J.A.B.

Καλύτερη Μητρική

Τι το ιδιαίτερο έχει μια μητρική πλακέτα Mini-ITX με chipset B760; Τι θα λέγατε για ένα μοντέλο που υποστηρίζει τους επεξεργαστές για επιτραπέζιους υπολογιστές της Intel με την υψηλότερη κατανάλωση; Μια ενισχυμένη διαμόρφωση ψύξης VRM, σχεδίαση φάσης 14+1+1 και μείωση του βάθους των θυρών I/O για να φιλοξενήσουν πιο ισχυρά κυκλώματα ισχύος: Όλα αυτά μαζί κάνουν την B760I Lightning μία από τις λίγες Intel LGA 1700 μητρικές που συνιστώνται για χρήση με τσιπ υψηλής τεχνολογίας όπως το Core i9-14900K. Επιπλέον, αυτή η πλακέτα δεν είναι χαλαρή όταν πρόκειται για άλλα χαρακτηριστικά, όπως το ενσωματωμένο Wi-Fi.—J.A.B.

Καλύτερο Τροφοδοτικό

Η Enermax είναι γνωστή για τις μακροχρόνιες εγγυήσεις και τη χρήση 100% ιαπωνικών πυκνωτών. Η φήμη όμως αυτού του τροφοδοτικού είναι διαφορετική: Με το πρότυπο ATX12VO που παρουσίασε η Intel το 2003 να είναι στον αέρα τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό το τροφοδοτικό, ένα μοντέλο 1.200 watt, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του παρόντος και του ATX12VO προτύπου, ενώ επίσης υποστηρίζει το αναδυόμενο πρότυπο ATX 3.1 και διαθέτει υποστήριξη 80 Plus Platinum. Αυτό το υψηλής ποιότητας PSU υποστηρίζει τόσο την υποδοχή 10 ακίδων ATX12VO και την πλήρη υποδοχή τροφοδοσίας 24 ακίδων που χρησιμοποιείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων πλακετών. Εάν θέλετε κάποια μελλοντική διασφάλιση, ενώ χρησιμοποιείτε τα σημερινά πρότυπα, και ένα τροφοδοτικό που είναι πιθανό να διατηρήσετε στον επόμενο υπολογιστή σας, το PlatiGemini είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.—J.A.B.

Το καλύτερο προιόν ψύξης

Αυτό το ψυγείο με δύο ανεμιστήρες, υποστηρίζει CPU έως 280W TDP. Η διαφορά εδώ ωστόσο είναι, ότι βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ ενός ψύκτη υγρού AIO και ενός μοντέλου καθαρού αέρα. Το «ψυγείο» βρίσκεται στην πραγματικότητα ανάμεσα στους δύο ανεμιστήρες 120 χιλιοστών και το εσωτερικό υγρό κυκλοφορεί μέσω του σώματος του ψυγείου και μέσω της επάνω μονάδας, η οποία εξυπηρετείται από έναν μικρό μηχανισμό τύπου στρόβιλου στο εσωτερικό.

Η XPG αναφέρει ότι θα πρέπει να υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των ισχυρών HEDT όπως η Intel Xeon και η AMD Ryzen Threadripper Pro. Έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνίζεται κορυφαίες ψύκτρες αέρα όπως η Noctua. —J.A.B.

Το καλύτερο DIY Οικοσύστημα

Το Mythril είναι το οικοσύστημα της Cooler Master με εξαρτήματα υγρής ψύξης a la carte, κατασκευασμένο για να επιτρέπει εύκολες εργασίες, που τροφοδοτούνται από μια ποικιλία συνδετήρων, γωνιών και πλακών διανομής. Αυτό που το κάνει εξαιρετικά ιδιαίτερο, ωστόσο, είναι η επιλογή χρήσης τετράγωνου ακρυλικού σωλήνα, μια απόκλιση από τους συνηθισμένους στρογγυλούς σωλήνες.

Τα ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα, σας επιτρέπουν να συνδέετε και να αποσυνδέετε εύκολα αυτούς τους τετράγωνους σωλήνες και η Cooler Master θα διαθέτει προς πώληση ένα ειδικό εργαλείο για δημιουργία γωνιών στους τετράγωνους σωλήνες. Η σειρά θα περιλαμβάνει επίσης μια ποικιλία από έγχρωμα ψυκτικά.—J.A.B.

Το Φιλικότερο Προς Το Περιβάλλον PC DIY Προϊόν

Σκεφτείτε το χαρτόνι, τον όγκο του εμπορευματοκιβωτίου και το καύσιμο που απαιτείται για να μεταφερθεί αυτό που είναι ουσιαστικά ένα άδειο κουτί (δηλαδή μια θήκη υπολογιστή). H In Win έχει μια έξυπνη λύση για τη μείωση όλων αυτών: μια αναδιπλούμενη θήκη υπολογιστή. Η εταιρεία έδειξε την αρχική της θήκη POC πέρυσι. Το Mini-ITX ελαφρύ σασί με εύκαμπτα φύλλα μετάλλου τα οποία αναδιπλώνονται σε στυλ origami, συσκευαζόταν μέσα σε κάτι που έμοιαζε με κουτί πίτσας.

Σκεφτείτε το νέο POC One (που εμφανίστηκε ως πρωτότυπο στην Computex 2023 και τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει) ως μία premium έκδοση του πρωτότυπου. Το στυλ εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και οι μεντεσέδες από καουτσούκ σιλικόνης, επιτρέπουν στην In Win να αποστέλλει αυτήν τη θήκη Mini-ITX σε επίπεδη συσκευασία. Είναι εύκολο να το διπλώσετε και να συνδέσετε το συμπεριλαμβανόμενο αναδυόμενο ακρυλικό πάνελ στην μπροστινή όψη. Η τιμή θα είναι πιθανότατα στα $200 και το POC One θα διατίθεται σε μαύρο ή ασημί χρώμα. —J.A.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC