Τα 8+3 tips της Google για εξοικονόμηση μπαταρίας στα κινητά Android -Τα πιο συχνά λάθη

Τα 8+3 tips της Google για εξοικονόμηση μπαταρίας στα κινητά Android -Τα πιο συχνά λάθη

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι.

Πολλοί έχουμε παρατηρήσει πως η μπαταρία του κινητού μας φθίνει με τον καιρό. Υπάρχει όμως κάποιος τρόπος να καταφέρουμε να «αναστήσουμε» -έστω και μερικώς- την μπαταρία ενός Android κινητού τηλεφώνου; Η απάντηση είναι πως ναι!

Αν έχετε έξυπνο τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android, η Google παρείχε μερικά χρήσιμα tips προκειμένου να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Sun.

Όπως ενημερώνει η εταιρεία, η επίδραση που θα έχουν οι συμβουλές θα διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας, αλλά και τη χρήση που του κάνετε, ωστόσο είναι μια καλή αρχή για να μειώσετε την καταπόνηση που υφίσταται η μπαταρία σας.

Οι 8 προτάσεις της Google για εξοικονόμηση της μπαταρίας

Αφήστε την οθόνη σας να απενεργοποιηθεί νωρίτερα.
Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
Ρυθμίστε τη φωτεινότητα να αλλάζει αυτόματα.
Απενεργοποιήστε τους ήχους ή τις δονήσεις του πληκτρολογίου.
Περιορίστε τις εφαρμογές με υψηλή χρήση μπαταρίας.
Ενεργοποιήστε την προσαρμοστική μπαταρία (adaptive battery)
Διαγράψτε αχρησιμοποίητους λογαριασμούς.
Ενεργοποιήστε το σκοτεινό θέμα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι θέσεις αυτών των ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του Android τηλεφώνου σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πού βρίσκονται στη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: H Apple ανεβάζει την τιμή για την αλλαγή μπαταρίας του iPhone

Τα λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε
Όμως υπάρχουν και επιπλέον τρόποι για να είστε σίγουροι ότι προστατεύετε την μπαταρία σας. Όσο πιο υγιής παραμένει, τόσο καλύτερη θα είναι η φόρτιση με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκοπεύετε να κρατήσετε το Android κινητό σας για χρόνια.

Συγκεκριμένα:

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον φορτιστή που συνοδεύει το τηλέφωνό σας ή τουλάχιστον φορτιστές από αξιόπιστες μάρκες που παρέχουν παρόμοια επίπεδα ισχύος (λάθος που οι περισσότεροι κάνουμε στην ανάγκη μας για να φορτίσουμε το κινητό μας)
Φροντίστε να διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό. Αποφύγετε καταστάσεις στις οποίες μπορεί να υπερθερμανθεί, ειδικά όταν η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη. Η μπαταρία αδειάζει πολύ πιο γρήγορα όταν είναι ζεστή, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, κάτι που μπορεί να της προκαλέσει βλάβη.
Τέλος, η Google συνιστά να φορτίζετε το κινητό σας «τόσο όσο χρειάζεστε κάθε φορά».
«Δεν χρειάζεται να το κινητό σας τηλέφωνο να πηγαίνει από την πλήρη φόρτιση στο μηδέν ή από το μηδέν στην γεμάτη μπαταρία. Σας συνιστούμε να τη φορτίζετε πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας», αναφέρει η εταιρεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC