Τα goo.gl links θα πάψουν να λειτουργούν από το 2025

Τα goo.gl links θα πάψουν να λειτουργούν από το 2025

Το 2009, η Google εγκαινίασε την υπηρεσία URL Shortener (goo.gl), επιτρέποντας στους ανθρώπους να μοιράζονται εύκολα links και να μετράνε την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο. Το 2018, η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την υπηρεσία goo.gl και συνέστησε στους προγραμματιστές να μεταβούν στην υπηρεσία Firebase Dynamic Links (FDL). Η Google υποσχέθηκε τότε ότι όλοι οι υπάρχοντες σύνδεσμοι του goo.gl θα συνέχιζαν να ανακατευθύνουν στον προορισμό τους.

Πλέον, η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την ανακατεύθυνση των συνδέσμων goo.gl από την επόμενη χρονιά. Έτσι, όλα τα εκατομμύρια σύνδεσμοι goo.gl που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες και προγραμματιστές με τη χρήση του Google URL Shortener δεν θα λειτουργούν μετά τις 25 Αυγούστου 2025.

Από τις 23 Αυγούστου 2024, ένα ορισμένο ποσοστό των υφιστάμενων συνδέσμων goo.gl θα αρχίσει να εμφανίζει μια ενδιάμεση σελίδα για να ενημερώσει τους χρήστες ότι ο σύνδεσμος δεν θα υποστηρίζεται πλέον μετά τις 25 Αυγούστου 2025. Με την πάροδο του χρόνου, η Google θα αυξήσει το ποσοστό των links που θα εμφανίζουν την ενδιάμεση σελίδα μέχρι την ημερομηνία διακοπής λειτουργίας. Μετά την ημερομηνία τερματισμού, όλοι οι σύνδεσμοι goo.gl θα επιστρέφουν μια ένδειξη 404 (page not found).

Η ομάδα της Google έγραψε τα εξής σχετικά με την απόσυρση του goo.gl:

Καταλαβαίνουμε ότι η μετάβαση από τη χρήση των σύντομων συνδέσμων goo.gl μπορεί να προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Firebase Support. Σας ευχαριστούμε για τη χρήση της υπηρεσίας και ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε στην πορεία προς νέους και καινοτόμους τρόπους πλοήγησης σε εμπειρίες ιστού και εφαρμογών.

Ενώ η ενδιάμεση σελίδα μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση και προσαρμογή των επηρεαζόμενων συνδέσμων, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις ανακατευθύνσεις 302. Θα εμποδίσει τη ροή ανακατεύθυνσης να ολοκληρωθεί σωστά. Επίσης, τα ενσωματωμένα κοινωνικά μεταδεδομένα της σελίδας προορισμού δεν θα δείχνουν πλέον πού εμφανίστηκε ο αρχικός σύνδεσμος. Έτσι, συνιστάται στους χρήστες του goo.gl να μεταφέρουν τους συνδέσμους τους το συντομότερο δυνατό. Για να μην επηρεάσει η ενδιάμεση σελίδα τις υπάρχουσες περιπτώσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε τη νέα παράμετρο ερωτήματος «si=1» στους υπάρχοντες συνδέσμους goo.gl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC