Τα phablets θα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα μικρά tablets το 2014

Τα phablets θα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα μικρά tablets το 2014

Η πείρα του αναλυτή Bob O’Donell από την IDC, τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα phablets που αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία smartphones από μόνα τους, κατά την διάρκεια του επόμενου έτους θα γίνουν περιζήτητα και θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις παγκοσμίως τα tablets μικρών διαστάσεων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, τα phablets θα αγγίξουν τον αριθμό των 175 εκατομμυρίων πωληθέντων τεμαχίων (χωρίς να υπολογίζει μεταξύ αυτών συσκευές με οθόνες 5 ιντσών), ενώ για τα μικρά tablets αναμένει ποσοστά πωλήσεων περίπου στα 165 εκατομμύρια συσκευές.

Κατά την άποψη πολλών, phablet θεωρείται οποιαδήποτε φορητή συσκευή φέρει οθόνη αφής μεγέθους 5 ιντσών και άνω, όπως είναι το Samsung Galaxy S4, LG G2, Galaxy Note 3, Nokia Lumia 1520 και το HTC One Max. Όσο για τα μικρά tablets, επικρατεί η άποψη πως «mini» είναι όσα φέρουν οθόνη 8 ιντσών ή μικρότερη.

Η ζήτηση για phablets είναι μεγάλη κυρίως στην Νότια Κορέα, όπου τα δύο τρίτα των smartphones που κυκλοφορούν διαθέτουν πάνω από 5 ίντσες οθόνη. Επίσης, τελευταία και στην Ευρώπη (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία), την Βραζιλία, την Ταιβάν και την Κίνα υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους συσκευές. Το καταναλωτικό κοινό στις ΗΠΑ εξακολουθεί να πιστεύει πως smartphones με οθόνη 5 ιντσών και πάνω, είναι υπερβολικές για τον χρήστη που θέλει να έχει διαρκώς πάνω του μια τέτοια συσκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC