Τα Windows 11 είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό μεταξύ των PC gamers

Τα Windows 11 είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό μεταξύ των PC gamers

Τα Windows 11 της Microsoft ξεπέρασαν τα Windows 10 όσον αφορά το ποσοστό των χρηστών του Steam που τα έχουν εγκατεστημένα στους υπολογιστές τους.

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι τα Windows 10 θα πάψουν να υποστηρίζονται από τον Οκτώβριο του 2025, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν να μην αναβαθμίζονται, όμως η είδηση αυτή αποτελεί σημάδι πως τα Windows 11 έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στην κοινότητα των video gamers.

Η σχετική έρευνα του Steam, με δεδομένα του Αυγούστου έδειξε ότι τα Windows 11 χρησιμοποιούνται από το 49% των παικτών, με το ποσοστό τους να έχει αυξηθεί κατά 3% συγκριτικά με τον Ιούλιο. Αντίστοιχα, τα Windows 10 βρίσκονται στο 47%, με πτώση μεγαλύτερη του 3% από μήνα σε μήνα. Οι χρήστες macOS και Linux Steam παραμένουν στο ίδιο ποσοστό. Σημαντικά έχει αυξηθεί και η χρήση των Windows 11 στο διαδίκτυο. Από το 23% που ήταν το μερίδιο της αγοράς των Windows 11 τον Ιούλιο του 2023, τον Αύγουστο του 2024 αυξήθηκε στο 32%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC