Τα Windows 8 θα τρέχουν και σε smartphones

Τα Windows 8 θα τρέχουν και σε smartphones

 

Ύστερα από μια πρώτη γεύση που πήραμε από τα Windows 8 με την κυκλοφορία της έκδοσή τους για προγραμματιστές, ολοένα … και περισσότερες φήμες δημιουργήθηκαν σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους σε περισσότερες συσκευές. Αυτό αρχικά επιβεβαιώθηκε με την ϋοθέτηση του Metro Style γραφικού περιβάλλοντος της νέας γενιάς των Windows, το οποίο ταιριάζει απόλυτα σε φορητές συσκευές όπως τα tablets. Σήμερα ο Steve Ballmer αποκάλυψε ότι τα Windows 8 θα είναι διαθέσιμα και σε smartphones.

Ο προσανατολισμός για ενοποίηση πολλών πλατφόρμων ήταν μια ιδέα που αιωρούταν για αρκετά χρόνια στο στρατόπεδο της Microsoft. Μετά τα σημερινά νέα φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι τα Windows 8 θα αναπτυχθούν σχεδόν για όλες τις πλατφόρμες, σχηματίζοντας ένα οικοσύστημα. Σίγουρα πάντως δεν είναι απαραίτητο ότι τα Windows Phone 8 θα είναι ίδια με τα Windows 8, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα μοιράζονται τον ίδιο NT kernel.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλη ευκολία στη μεταφορά εφαρμογών σε διαφορετικές συσκευές, για παράδειγμα τη μεταφορά του περιβάλλοντος εργασίας μιας εφαρμογής από desktop έκδοση σε έκδοση για smartphones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC