Τεράστιες οικονομικές απώλειες για την Tencent και τη NetEase μετά τα νέα μέτρα της Κίνας για το online gaming

Τεράστιες οικονομικές απώλειες για την Tencent και τη NetEase μετά τα νέα μέτρα της Κίνας για το online gaming

Η Κίνα ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η δαπάνη των καταναλωτών σε online video games, κάτι που είχε άμεσο, αρνητικό αντίκτυπο σε δυο από τους μεγαλύτερους εκδότες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετά την παραπάνω εξέλιξη, η οποία “τρόμαξε” πολλούς επενδυτές, η Tencent και η NetEase, οι δύο κυριότεροι εκδότες με έδρα στην Κίνα, που υποστηρίζουν ή έχουν μερίδιο σε μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του gaming, είχαν απώλειες περίπου $80 δισ.

Τα online video games που είναι διαθέσιμα στην Κίνα, δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν κίνητρα, ώστε οι καναναλωτές να επιστρέφουν ξανά και ξανά, ξοδεύοντας όλο και περισσότερα χρήματα. Τα παιχνίδια δεν θα μπορούν να προσφέρουν ημερήσιες ανταμοιβές σε όσουν κάνουν καθημερινά log in, άρα οι παίκτες δεν θα έχουν κίνητρο να διατηρήσουν το σερί εισόδων τους. Επίσης μπαίνουν περιορισμοί στο πόσα χρήματα θα μπορεί να προσθέτει κάποιος στο ψηφιακό του πορτοφόλι και οι ανήλικοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε επί πληρωμή περιεχόμενο, το είδος του οποίου είναι τυχαιοποιημένο.

Στην Tencent ανήκουν οι: Funcom, Riot Games και Sumo Digital, το μεγαλύτερο μέρος των Techland, Tequila Works, Yager, Fatshark και Supercell, αλλά και μικρότερα τμήματα των Epic Games, Don’t Nod, Bloober, Marvelous, FromSoftware, Krafton, Frontier, Paradox και Remedy. Η NetEase είναι κάτοχος των Grasshopper Manufacture και Quantic Dream, έχει μέρος των μετοχών της Bungie και έχει επενδύσει σε δεκάδες νέα studios τα τελευταία χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC