Το εθνικό ίντερνετ του Ιράν θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Το εθνικό ίντερνετ του Ιράν θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου σχεδιάζει να έχει θέσει σε λειτουργία το Ιράν το δικό του εθνικό ίντερνετ, ανακοίνωσε …

σήμερα ο Ιρανός υπουργός Επικοινωνιών Ρεζά Τακιπούρ. 

Ο υπουργός δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ότι το ιρανικό ίντερνετ θα παρέχει αρχικά ευρυζωνικές συνδέσεις των 8 μεγκαμπάιτ για όσους το χρησιμοποιούν στις κατοικίες τους. Αυτό σταδιακά θα αυξηθεί στα 20 μεγκαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο.

Αν και το εθνικό ίντερνετ σχεδιάστηκε προκειμένου να αυξηθεί η ταχύτητα και να μειωθούν οι υψηλές τιμές για τη χρήση του, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αρχικός στόχος του είναι ο έλεγχος του διαδικτύου στο Ιράν.

Το Ιράν σχεδιάζει ακόμη να δημιουργήσει τη δική του μηχανή αναζήτησης από τις αρχές του 2012, η οποία θα ονομαστεί «Ya Haq», που σημαίνει «καλώντας τον Θεό» και το όνομά της μοιάζει με αυτό της μηχανής αναζήτησης «Yahoo».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC