Το Blu-ray κλείνει 5 χρόνια στην αγορά

Το Blu-ray κλείνει 5 χρόνια στην αγορά

 

Την τιμητική τους έχουν αυτή την εβδομάδα οι δίσκοι Blu-ray καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την πρώτη εμφάνισή τους στην … αγορά των οπτικών δίσκων.

Η τεχνολογία του Blu-ray δεν είναι και τόσο καινούργια καθώς ανακαλύφθηκε πριν από 10 χρόνια περίπου. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας φτάσει στο σημερινό τους επίπεδο, οι δίσκοι Blu-ray αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν διαρκώς διάφορα εμπόδια. Αξιοσημείωτη είναι η νίκη του έναντι του ανταγωνιστικού προτύπου HD DVD πριν από μερικά χρόνια. Τα πιο πρόσφατα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η τάση των καταναλωτών να στρέφονται κυρίως σε ψηφιακά format πολυμέσων ή streaming περιεχομένου και όχι σε φυσικές συσκευές αποθήκευσης όπως είναι οι δίσκοι Blu-ray και DVD.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του 20th Century Fox εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης πολυμέσων σε Blu-ray δίσκους, οι οποίοι θα συνοδεύουν και το ψηφιακό αντίγραφό τους. Οι άνθρωποι των κινηματογραφικών στούντιο κατανοούν την επιθυμία των καταναλωτών να έχουν μία ταινία τόσο σε ψηφιακή μορφή όσο και σε ένα φυσικό μέσο για λόγους μελλοντικής αποθήκευσης στη συλλογή τους.

Επίσης τονίζεται από τους ίδιους ότι είναι πιο δίκαιο για τους καταναλωτές να πληρώνουν μία φορά για μια ταινία και να μπορούνε να την δούνε οπουδήποτε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC