Το Facebook αγοράζει το Waze για $1 δις

Το Facebook αγοράζει το Waze για $1 δις

facebook-waze-01To Facebook φαίνεται πως είναι κοντά στην εξαγορά ακόμη μιας εταιρείας λογισμικού, με προσφορά που αγγίζει το $1 δις δολλάρια και σκοπό να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ, το Facebook έχει προσεγγίσει το Waze, τη γνωστή εφαρμογή πλοήγησης με social χαρακτήρα. Οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει εδώ και έξι μήνες και πλέον βρίσκονται κοντά σε συμφωνία της τάξης των $800 εκ. με $1δις δολαρίων.

Η εφαρμογή Waze είναι κοινωνικά δομημένη με τους 45 εκατομμύρια χρήστες της να δημιουργούν ένα δίκτυο με χάρτες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε διαδρομή. Η υπηρεσία φωνητικών turn-by-turn οδηγιών είναι διαθέσιμη ενώ υπάρχει και συνεχής ενημέρωση για μπλόκα αστυνομίας, ατυχήματα, προβλήματα σε οδικές οδούς αλλά και για προβλήματα με την κυκλοφορία.

Αυτή θα είναι η Τρίτη εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας στο Ισραήλ, μετά το Face.com το 2012 έναντι 60 εκ. και του Snaptu το 2011 έναντι 70 εκ. δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC