Το Twitter μπλόκαρε χρήστη που παρακολουθούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του Έλον Μασκ

Το Twitter μπλόκαρε χρήστη που παρακολουθούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του Έλον Μασκ

Τον λογαριασμό χρήστη που λειτουργούσε μέσω ενός αυτοματοποιημένου προγράμματος λογισμικού και παρακολουθούσε το ιδιωτικό αεροσκάφος του ιδιοκτήτη της εταιρείας Έλον Μασκ έκλεισε η Twitter Inc, όπως ανέφερε την Τετάρτη (15/12) ο Τζακ Σουίνι, που διαχειρίζονταν τον λογαριασμό «ElonJet».

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter ιχνηλατούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του Μασκ, χρησιμοποιώντας δεδομένα, τα οποία ήταν διαθέσιμα δημοσίως.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού έγινε αφού ο Μασκ είχε δηλώσει πως τον «γιο» του ακολουθούσε από λάθος «ένας τρελός».

Ο Μασκ ανέφερε σε μία ανάρτησή του τον Νοέμβριο ότι η δέσμευσή του στην ελευθερία του λόγου «περιλαμβάνει ακόμη και τη μη απενεργοποίηση του λογαριασμού που παρακολουθεί το αεροσκάφος μου, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο για την προσωπική μου ασφάλεια».

«Οι αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο για τον τόπο που βρίσκεται κάποιος άλλος, παραβιάζει την πολιτική για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά οι ετεροχρονισμένες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σύμφωνες με την πολιτική αυτή» ανέφερε χθες, Τετάρτη (14/12) ο Μασκ, αντιδρώντας σε μία ανάρτηση σχετικά με την απενεργοποίηση του προφίλ που αναφέρεται παραπάνω.

Η δημοσιοποίηση ευαίσθητων δεδομένων για ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό είναι γνωστή ως «doxxing, συμπεριλαμβάνοντας τη διεύθυνση της οικίας του ή τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Ο Σουίνι είναι ένας 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, ο οποίος διαχειρίζεται παρόμοιους λογαριασμούς ιχνηλατώντας του ιδιωτικό αεροσκάφος του Μασκ στο Facebook, στο Instagram και στο Telegram, ενώ ο ίδιος, ανέφερε σε μία ανάρτησή του το Σάββατο, ότι η Έλα Ίρβιν αντιπρόεδρος της Twitter για την αξιοπιστία και την ασφάλεια συνέστησε ότι η πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό θα έπρεπε να περιοριστεί, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν, λιγότεροι χρήστες.

Η Twitter Inc και ο Σουίνι δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού του Reuters.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του ο Σουίνι ότι είχε απορρίψει μία προσφορά 5.000 δολαρίων από τον Μασκ το 2021, προκειμένου να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, οι λογαριασμοί στο Twitter που καταγράφουν τις κινήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών των δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς, έχουν επίσης, απενεργοποιηθεί.

To Twitter αποκατέστησε σύντομα τον αυτοματοποιημένο -μέσω προγράμματος- λογαριασμό, πριν τον απενεργοποιήσει και πάλι, αφού είχε ανακοινώσει ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών εντοπισμού αποτελεί παραβίαση της πολιτικής του.

Ο Μασκ δήλωσε χθες ότι «οποιοσδήποτε λογαριασμός χρήστη δημοσιοποιεί μία τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο θα απενεργοποιείται, καθώς πρόκειται για μία φυσική παραβίαση της ασφάλειας του προσώπου».

«Οι αναρτήσεις σχετικά με τις τοποθεσίες που ταξίδεψε κάποιος σε μεταγενέστερο χρόνο δεν αποτελούν πρόβλημα ασφάλειας. Έτσι είναι εντάξει», εξήγησε ο Μασκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε μία ανάρτησή του ότι ένας από τους γιους του (lil X) παρενοχλήθηκε, συνδέοντας το περιστατικό σε λογαριασμούς ιχνηλάτησης.

«Την προηγούμενη νύχτα ένα αυτοκίνητο που μετέφερε το γιο μου ακολουθήθηκε από έναν τρελό ενοχλητικό θαμαστή (ενώ νόμισαν ότι ήμουν εγώ). Αυτός αργότερα εμπόδισε την κίνηση του οχήματος και σκαρφάλωσε στο καπό του. Νομικά μέτρα λαμβάνονται κατά του Σουίνι και οργανισμών που υποστηρίζουν την παρενόχληση της οικογένειας μου», σύμφωνα με τον Μασκ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC