Το Twitter στο μικροσκόπιο

Το Twitter στο μικροσκόπιο
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έχει αρχίσει να ερευνά με ποιους τρόπους η διαδικτυακή σελίδα του Twitter χρησιμοποιεί τις διαφημίσεις … και τις εφαρμογές που υπάρχουν στην πλατφόρμα του.
Την άνοιξη του 2010, το Twitter «διαλαλούσε» πως θα ετοίμαζε τις εκδόσεις εκείνες των προϊόντων του που θα ήταν κατάλληλες για άμεση εφαρμογή από τους χρήστες του.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, κρατώντας την υπόσχεσή τους, οι άνθρωποι του Twitter έκαναν πράξη τα όσα έλεγαν κι έτσι προστέθηκαν στην «οικογένεια» τα  Tweetie και TweetDeck.

Στο μεταξύ, μπήκε στο παιχνίδι και ο πιχειρηματίας Μπιλ Γκρος ιδρύοντας την εταιρεία TweetUp.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό κέντρο του Twitter όμως, αργότερα ο Γκρος άρχισε να αγοράζει και εφαρμογές του site.

Κατά συνέπεια, η εταιρεία του πήρε χρηματοδότηση από την Accel με το σκεπτικό να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει το TweetDeck. Στον ορίζοντα διαφαινόταν η
πιθανότητα ο Γκρος να επιθυμεί να αγοράσει ολόκληρο το Twitter, όμως η ιστοσελίδα βγήκε εντελώς ξαφνικά στην αντεπίθεση παίρνοντας πίσω με το έτσι θέλω το TweetDeck.

Εκπρόσωπος του της εταιρείας του Γκρος δήλωσε ότι, «επικοινώνησε μαζί μας το FTC και πρόκειται να ερευνήσουν τα όσα αναφέραμε».

Τελικά, αν και δεν έχει ξεμπλέξει ακόμα σε όλους τους τομείς, το Twitter τα βρήκε με το FTC τον περασμένο Μάρτιο στο κομμάτι που είχε να κάνει με την παραβίαση δεδομένων. Σύντομα, αναμένεται να «προσφέρει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται, σχετικά με τις διαφημίσεις και τις εφαρμογές του, στους διαφημιστές και λοιπούς συνεταίρους του».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC