Το WhatsApp διευκολύνει επιτέλους την αποθήκευση νέων επαφών

Το WhatsApp διευκολύνει επιτέλους την αποθήκευση νέων επαφών

Μέχρι τώρα, το WhatsApp δεν είχε τη δυνατότητα να αποθηκεύει τις επαφές του, και αντ’ αυτού βασιζόταν στην προεπιλεγμένη εφαρμογή επαφών του iOS και του Android. Για παράδειγμα, για να προσθέσετε κάποιον στη λίστα του WhatsApp, έπρεπε πρώτα να αποθηκεύσετε το όνομα του στις επαφές του smartphone σας. Αυτό επιτέλους αλλάζει με τη νέα λειτουργία Contacts στο WhatsApp.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν μια επαφή αποκλειστικά στο WhatsApp. Αυτό είναι χρήσιμο για τους χρήστες που θέλουν να διαχωρίσουν τις προσωπικές και τις επαγγελματικές επαφές όταν διαχειρίζονται πολλούς λογαριασμούς WhatsApp στα smartphones τους. Επιπλέον, δεδομένου ότι το WhatsApp δεν εξαρτάται πλέον από τις επαφές του λειτουργικού συστήματος smartphone, μπορείτε πλέον να προσθέτετε και να διαχειρίζεστε επαφές από τις εμπειρίες WhatsApp Web και Windows.

Επιπλέον, αυτές οι αποκλειστικές επαφές του WhatsApp μπορούν να αποκατασταθούν εάν οι χρήστες χάσουν ή αλλάξουν τα smartphones τους. Η ομάδα του WhatsApp τόνισε ότι αυτή η νέα εμπειρία Contacts θα επιτρέψει τελικά στους χρήστες να διαχειρίζονται και να αποθηκεύουν επαφές με βάση τα usernames. Τα usernames στο WhatsApp θα εξαλείψουν την ανάγκη για αριθμούς τηλεφώνου όταν στέλνετε μηνύματα σε κάποιον. Το WhatsApp θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη των usernames στο μέλλον.

Για να επιτρέψει στους χρήστες να αποθηκεύουν τις επαφές τους και να τις επαναφέρουν αυτόματα απευθείας μέσω του WhatsApp, η ομάδα του WhatsApp ανέπτυξε ένα νέο σύστημα κρυπτογραφημένης αποθήκευσης που ονομάζεται Identity Proof Linked Storage (IPLS). Το IPLS επιτρέπει στη συσκευή του χρήστη να αποθηκεύει πληροφορίες επαφής χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό κλειδί κρυπτογράφησης που δημιουργείται στην ίδια τη συσκευή. Η ανάκτηση βασίζεται στην επικύρωση της ταυτότητας της κύριας συσκευής από τον χρήστη.

Το IPLS βασίζεται σε δύο υφιστάμενες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ήδη σε κλίμακα από το WhatsApp: το key transparency και το hardware security module (HSM). Για να διασφαλίσει περαιτέρω την ασφάλεια και την προστασία αυτού του συστήματος, η WhatsApp συνεργάστηκε με την Cloudflare για την παροχή ανεξάρτητου ελέγχου των κρυπτογραφικών ιδιοτήτων της από τρίτους.

Αυτή η ενημέρωση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ιδιωτικότητας και ευελιξίας στο WhatsApp. Με την επερχόμενη λειτουργία των usernames, οι χρήστες μπορούν να προσβλέπουν σε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας ανταλλαγής μηνυμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC