Το WhatsApp δοκιμάζει μια λειτουργία που μοιάζει με το AirDrop και λειτουργεί μεταξύ iOS και Android

Το WhatsApp δοκιμάζει μια λειτουργία που μοιάζει με το AirDrop και λειτουργεί μεταξύ iOS και Android

Το WhatsApp δοκιμάζει μια επιλογή μεταφοράς αρχείων εκτός σύνδεσης για iOS που λειτουργεί όπως το AirDrop της Apple.

Αυτή η λειτουργία, που βρισκόταν προηγουμένως σε ανάπτυξη για το Android, εμφανίστηκε τώρα στη beta έκδοση του WhatsApp για iOS. Με την ονομασία “Nearby share”, είναι παρόμοια με το AirDrop, αναφέρει το WABetaInfo.

Χρησιμοποιώντας το “Nearby share”, οι χρήστες του iOS μπορούν να μεταφέρουν έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία σε κοντινές συσκευές -συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων Android- χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Αλλά ενώ το “Nearby share” ανιχνεύει αυτόματα τις κοντινές συσκευές στο Android, οι χρήστες του iOS πρέπει επί του παρόντος να σαρώσουν έναν κωδικό QR για να ξεκινήσουν τη μεταφορά αρχείων.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το WABetaInfo, “αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης”, οπότε η τελική έκδοση για iOS ενδέχεται να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και στο Android.

Το κύριο πλεονέκτημα εδώ είναι η δυνατότητα γρήγορης κοινής χρήσης μεγαλύτερων αρχείων, από φωτογραφίες έως βίντεο. Ωστόσο, η beta δεν αναφέρεται στα όρια μεγέθους των αρχείων.

Το “Nearby Share” ήταν προηγουμένως το όνομα που χρησιμοποιούσε η Google για την έκδοση του AirDrop, αλλά το Nearby Share της Google συγχωνεύτηκε με το Quick Share της Samsung τον Ιανουάριο και άλλαξε το όνομά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC