Φήμη: Στη GPU του PS5 Pro θα “ανατεθεί” το AI upscaling

Φήμη: Στη GPU του PS5 Pro θα “ανατεθεί” το AI upscaling

Γνωστός leaker υποστηρίζει ότι το φημολογούμενο AI upscaling του PlayStation 5 Pro θα τρέχει στη GPU της κονσόλας, μιας και η APU δεν διαθέτει neural processing units. Τα παραπάνω σχόλια προέρχονται από τον AMD leaker, Kepler, που αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς ότι η κονσόλα τα υποστηρίζει NVIDIA DLSS. Καθώς το Viola APU από το οποίο θα αντλεί την ισχύ του το σύστημα δεν έχει NPUs, η κονσόλα θα μπορεί να υποστηρίξει το AI upscaling μέσω gfx11/12 WMMA, που ο leaker θεωρεί πως θα υπάρχει.

Πάντως, ο Kepler έχει αμφιβολίες κατά πόσο η Sony ετοιμάζει το δικό της AI upscaling, μιας και θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η εταιρεία να κάνει κάτι τέτοιο μόνη της, χωρίς βοήθεια από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της AMD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC