Χάκερς μπήκαν σε 210.000 κάρτες της Citigroup!

Χάκερς μπήκαν σε 210.000 κάρτες της Citigroup!

Μια παρακολούθηση ρουτίνας πληροφοριών που παρέχονται online οδήγησε στην αποκάλυψε ότι χάκερς κτύπησαν και τον κολοσσό που ακούει στο όνομα … “Citigroup”, o οποίος και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο δανειστή στις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό από τον Sean Kevelighan, εκπρόσωπο της τράπεζας, οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών που ανήκουν σε 210.000 πελάτες της Citi. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το πρόβλημα αφορά πληροφορίες για πελάτες που βρίσκονται μόνο στη Βόρειο Αμερική.

Μεταξύ των στοιχείων για τα οποία αποκτήθηκε πρόσβαση ήταν τα ονόματα των πελατών, οι αριθμοί λογαριασμών καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Αντίθετα δεν αποκτήθηκε πρόσβαση σε ημερομηνίες γέννησης και κωδικούς ασφαλείας.

Ήδη η Citigroup, η οποία είχε πάνω από 21 εκατομμύρια κωδικούς πιστωτικούς καρτών στο πελατολόγιό της, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των πελατών προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC