Ψηφιακή ταυτότητα για κάθε ακίνητο μέσω του Gov.gr Wallet

Ψηφιακή ταυτότητα για κάθε ακίνητο μέσω του Gov.gr Wallet

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet αναβαθμίζεται με μια νέα σημαντική λειτουργία που φέρνει την ψηφιακή εποχή στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Σύντομα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη ψηφιακή ταυτότητα για κάθε τους περιουσιακό στοιχείο, προσβάσιμη μέσω των έξυπνων συσκευών τους.

Η λειτουργία σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπόσχεται να φέρει σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με την ακίνητη περιουσία μας. Οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους, με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη του κινητού τους, όλες τις πληροφορίες για το ακίνητό τους: από το εμβαδόν και την περίμετρο, μέχρι τη χρήση γης και άλλα κρίσιμα στοιχεία. Η νέα αυτή υπηρεσία αναμένεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός θησαυροφύλακας πληροφοριών, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρονοβόρες διαδικασίες επαλήθευσης και διασταύρωσης στοιχείων.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η νέα λειτουργία δεν απευθύνεται μόνο στους ιδιοκτήτες. Επαγγελματίες όπως συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και δικηγόροι θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται, επιταχύνοντας σημαντικά τις διαδικασίες που σχετίζονται με ακίνητα, καθιστώντας τον κλάδο πιο διαφανή και αποτελεσματικό.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της νέας λειτουργίας είναι η εναρμόνιση των πληροφοριών μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα, ήταν σύνηθες φαινόμενο ένα ακίνητο να εμφανίζεται με διαφορετικά στοιχεία στην εφορία, την πολεοδομία και τον δήμο, με τη νέα υπηρεσία να στοχεύει στην εξάλειψη αυτών των ασυμφωνιών, δημιουργώντας μια ενιαία, αξιόπιστη εικόνα για κάθε ακίνητο.

Αρκετά απλή αναμένεται να είναι και η διαδικασία συναίνεσης για την πρόσβαση στα στοιχεία του ακινήτου. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δίνουν την έγκρισή τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με ένα απλό κλικ, επιτρέποντάς τους να αντλούν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση διαδικασιών όπως μεταβιβάσεις ή γονικές παροχές.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της πλατφόρμας maps.gov.gr προσφέρει μια νέα διάσταση στην απεικόνιση της ακίνητης περιουσίας. Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να βλέπουν τα όρια των ακινήτων τους σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το στάδιο κτηματογράφησης της περιοχής. Η υπηρεσία αυτή, που είναι δωρεάν και προσβάσιμη από όλους, προσφέρει ένα φιλικό περιβάλλον πλοήγησης και είναι πλέον διαθέσιμη και σε κινητές συσκευές.

Η νέα πλατφόρμα έχει εμπλουτιστεί με τα δεδομένα των γεωτεμαχίων του Κτηματολογίου, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τόσο τα όρια κάθε οικοπέδου όσο και τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για την πορεία του Κτηματολογίου και την κτηματαγορά γενικότερα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC