1 δισ. αναζητήσεις το 2013 στην ανώνυμη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo

1 δισ. αναζητήσεις το 2013 στην ανώνυμη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo
Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι αναζητήσεις στην «ανώνυμη» μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo μέσα στο 2013. Mετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είδε τους χρήστες της να αυξάνονται σημαντικά.Μέχρι τον Νοέμβριο, το DuckDuckGo είχε πάνω από τέσσερα εκατ. χρήστες ημερησίως, και στις 7 Ιανουαρίου έκανε ρεκόρ, με 4.452.957 αναζητήσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η εν λόγω μηχανή αναζήτησης αυτοπροβάλλεται ως ένα είδος «αντι-Google», καθώς δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για προστασία των δεδομένων από «τρίτους» κ.α.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η Gοogle άρχισε να κρυπτογραφεί όλες τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2013, ωστόσο ήταν αργά για να σταματήσει η άνοδος της δημοφιλίας του DuckDuckGo.

«Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμάς» αναφέρεται σε δημοσίευση του DuckDuckGo, όπου τονίζεται ότι η ανερχόμενη μηχανή αναζήτησης προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα το 2014: «έχουμε σχεδιάσει πολλά μεγάλα πράγματα για αυτό το έτος».
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τόσο το DuckDuckGo όσο και άλλες μηχανές αναζήτησης οι οποίες επικεντρώνονται στην προστασία των στοιχείων και της ανωνυμίας των χρηστών τους (όπως το StartPage και το Ixquick) έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους πριν καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά τον «βασιλιά» του χώρου, με το ένα τρισεκατομμύριο αναζητήσεις ετησίως, σε 146 γλώσσες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC