20χρονος νεκρός από πολύωρο gaming

20χρονος νεκρός από πολύωρο gaming

Πρόκειται όντως για μια τρομακτική είδηση! Ενας νεαρός 20χρονος πέθανε στην Αγγλία από πολύωρο gaming.

Η δυσάρεστη ιστορία ήρθε στο … φως της δημοσιότητας το διήμερο που μας πέρασε και  οφείλεται πθανότατα σε θρόμβωση που προήλθε από τις πολλές συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού στο Xbox 360…

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, όταν διαπίστωσε πως για να παίζει κανείς τόσες ώρες συνεχόμενες (αρκετές φορές πάνω από 12) θα πρέπει να βρίσκεται σε καθιστή στάση, με αποτέλεσμα να μη διαφέρει από μια πτήση πολλών ωρών.

Έτσι συνέδεσε το “σύνδρομο οικονομικής θέσης” με το πολύωρο gaming, αφού η ακινησία των κάτω άκρων για πολλές ώρες είναι πιθανό να οδηγήσει στη δημιουργία θρόμβου που καταλήγει σε έμφραγμα.

“Μετά την έρευνα μου διαπίστωσα ότι ο Chris καθόταν για ώρες στο γραφείο με το Xbox 360, χωρίς να διαφέρει και πολύ από κάποιον που ταξιδεύει για ώρες. Η σταθερή αυτή στάση μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Ο Chris αγαπούσε το gaming και μπορούσε να παίζει όλη τη νύχτα. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίζουν για πολλές συνεχόμενες ώρες και υπάρχει ένα ρίσκο”

Πάντως, ο πατέρας του νεαρού δεν κατηγορεί τη Microsoft ή την κονσόλα, ενώ θα δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης για τους κινδύνους του πολύωρου gaming. Άλλωστε, η Microsoft και όλοι οι κατασκευαστές τέτοιων παιχνιδοκονσόλων αναφέρουν ρητά ότι καλό θα είναι να διακόπτεται το παιχνίδι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC