20 δισ. τα έσοδα της Microsoft το τελευταίο τρίμηνο του 2011

20 δισ. τα έσοδα της Microsoft το τελευταίο τρίμηνο του 2011
Η Microsoft δημοσίευσε τα κέρδη που είχε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και όπως φαίνεται ήταν τα αναμενόμενα. 

Τα κέρδη … ανά μετοχή ήταν στα 0,77 δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ανέρχονται στα ήταν 20.89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σίγουρα αυτά τα νούμερα δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη στους αναλυτές μιας και ήταν περίπου στα αναμενόμενα νούμερα (0,75 δολάρια ανά μετοχή και 20.93 δισεκατομμύρια, κατά μέσο όρο).

Με αυτά τα αποτελέσματα οι επενδυτές της εταιρίας είναι ικανοποιημένοι αφυο η εταιρία κατάφερε και περιόρισε τα έξοδά λειτουργίας κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα της εταιρίας από τα Windows ήταν πεσμένα κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (4.74 δισεκατομμύρια δολάρια) πράγμα αναμενόμενο αφού υπάρχει μεγάλη πτώση των πωλήσεων PC λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων από τα εργοστάσια της Ταϊλάνδης εξαιτίας των πλημμυρών στην Ταϊλάνδη.

Η αύξηση των εσόδων προήλθε κυρίως από λογισμικό Server & διάφορων εργαλείων  καθώς και από το Xbox, το οποίο είχε αύξηση στις πωλήσεις του έως και 15%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC