Βίντεο 35 ωρών «φορτώνονται» κάθε λεπτό στο Υοutube

youtube-upload

Ο δικτυακός τόπος των βίντεο, YouTube, ανακοίνωσε ότι περίπου 35 ώρες βίντεο «φορτώνονται» κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του, δύο φορές περισσότερο απ’ ότι πριν από δύο χρόνια και με σημαντική επιτάχυνση από τις αρχές του έτους. 

Τον Μάρτιο, το YouTube είχε περάσει το όριο της «φόρτωσης» 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό. Η ιστοσελίδα έχει θέσει μια νέα πρόκληση για τους χρήστες της: να ξεπεράσουν το όριο των 48 ωρών βίντεο ανά λεπτό. 
Για να δοθεί δε μια ιδέα για τον τρέχοντα ρυθμό εμπλουτισμού του ιστότοπου, λόγω των 50.400 ωρών που προστίθενται κάθε ημέρα, ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντος του YouTube, Χάντερ Γουόκ, δήλωσε ότι αν τρία από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει (εκπομπές) 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, επί 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει τόσα προγράμματα, όσα φορτώνονται στο YouTube σε 30 ημέρες. 

Στο blog της εταιρείας, ο κ. Γουόκ υποστηρίζει ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στο γεγονός ότι η μέγιστη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού βίντεο έχει αυξηθεί από 10 έως 15 λεπτά, και στη δυνατότητα να «φορτωθούν» μίνι-ταινίες που γυρίστηκαν σε κινητό τηλέφωνο. 

Αρχικά μια απλή πλατφόρμα για την ανταλλαγή του ερασιτεχνικών βίντεο, η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2005, εξυπηρετεί σήμερα περισσότερους από 500 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες σε όλον τον κόσμο, και μεταδίδει όλο και περισσότερα βίντεο επαγγελματικού περιεχομένου, τα οποία είναι συνήθως μεγάλης διάρκειας. 

Τον περασμένο μήνα η Google, η οποία αγόρασε το YouTube το 2006 για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση κατά 50% σε διάστημα ενός έτους του αριθμού των παρακολουθήσεων των “επί πληρωμή βίντεο”, τα οποία καλύπτονται από τη διαφήμιση, στα 2,5 δισεκατομμύρια την εβδομάδα. 
Συνολικά, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας βλέπουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC