Και νέοι περιορισμοί για το Google Street View στην Ευρώπη

Google_Street_View_Crash_lead

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της Google όσον αφορά το project που ακούει στο όνομα Street View. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα γνωστά αυτοκίνητα της Google θα μπορούν να τραβούν φωτογραφίες για το Street View μόνο αν πληρούνται δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με την έγκαιρη ενημέρωση των Ιταλών πολιτών τρεις μέρες πριν τη διέλευση του οχήματος. 

Συγκεκριμένα, η Google υποχρεούται να δημοσιοποιεί το πέρασμα του αυτοκινήτου στο site της, στις τοπικές ιταλικές εφημερίδες, καθώς και στα ραδιόφωνα της εκάστοτε περιοχής. Ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας του απορρήτου, Francesco Pizzetti, δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί διαμαρτυρίες και “εχθρότητα” για τα αυτοκίνητα του Street View σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Επιπλέον, η Αρχή υποχρεώνει τη Google να βάλει τα απαραίτητα διακριτικά στα αυτοκίνητά της για να καταλαβαίνουν αμέσως οι πολίτες ότι πρόκειται για τα οχήματα του Street View. 
Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη ότι τα αυτοκίνητα του Google Street View συνέλεξαν “κατά λάθος”, σύμφωνα με την εταιρεία, προσωπικά δεδομένα από δίκτυα Wi-Fi σε παρακείμενα σπίτια.

Λίγες ημέρες πριν, η Google παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία που συνέλεξαν τα αυτοκίνητά της ήταν πολύ περισσότερα από ό,τι θεώρησε αρχικά.

Πηγή: e-pcmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC