Κινητό και πορτοφόλι σε μία συσκευή

mobile-pocket-300x186

Μία πρωτοποριακή συσκευή που θα συνδυάζει το πορτοφόλι με το κινητό τηλέφωνο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Google.

Πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο που θα έχει ενσωματωμένα ένα τσιπάκι, το οποίο θα επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί και ως πορτοφόλι, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πληρωμές στα καταστήματα.

Το «έξυπνο» κινητό-πορτοφόλι με οθόνη αφής φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες, όπως είπε ο επικεφαλής της Google.

Ταυτόχρονα, τα τσιπ επικοινωνίας «εγγύς-πεδίου» θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, θα αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα του χρήστη και θα μπορούν να μεταδοθούν και να διαβαστούν από άλλες συσκευές, για παράδειγμα, στο ταμείο ενός καταστήματος.

Η Google θα χρησιμοποιήσει ένα online επεξεργαστή πληρωμών για να διαχειρίζεται τις συναλλαγές που θα γίνονται μέσα από το κινητό-πορτοφόλι της.

Παραμένει άγνωστο ακόμα ποια εταιρία κινητής τηλεφωνίας κατασκευάζει για λογαριασμό της Google το νέο smartphone. Το προηγούμενο Nexus One, το οποίο «έτρεχε» το λειτουργικό σύστημα Android της Google, παραγόταν από την ταϊβανέζικη HTC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC