Ένοχη για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας η Google, καλείται να καταβάλει αποζημίωση 1 δολάριο!

google_money

Οι δικαστικές διαμάχες έχουν μερικές φορές αστεία κατάληξη, ιδίως στις ΗΠΑ. Μια τέτοια περίπτωση είναι η μήνυση που κατέθεσε το ζεύγος Boring εναντίον της Google, εγκαλώντας τη για καταπάτηση ιδιοκτησίας. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τους Boring, αλλά με έναν μάλλον φαιδρό τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα διαβόητα αυτοκίνητα του Google Street View μπήκε στον ιδιωτικό δρόμο των Boring στην Pennsylvania και τράβηξε φωτογραφίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην υπηρεσία της Google. Οι Boring κατέθεσαν μήνυση, κατηγορώντας τη Google ότι εισέβαλε στο χώρο τους. Έπειτα από ένα σίριαλ αναβολών και διαπραγματεύσεων, το δικαστήριο δικαίωσε τους Boring και επέβαλε πρόστιμο ενός δολαρίου στη Google. 

Το αστείο αυτό πρόστιμο οφείλεται στο γεγονός ότι οι Boring δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως επηρεάστηκαν αρνητικά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. Το ζεύγος βγήκε τελικά ζημιωμένο από την όλη ιστορία, καθώς τα δικαστικά έξοδα και οι αμοιβές των δικηγόρων προφανώς δεν καλύπτονται από το ένα δολάριο. 

Πέρα από την ηθική δικαίωση των Boring, η υπόθεση αυτή δημιουργεί νομολογία η οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες δίκες. Βέβαια, αν είναι να καταβάλει η Google ένα δολάριο για κάθε τέτοια δίκη, θα χρειαστούν εκατομμύρια δικαστήρια για να προκαλέσουν αναστάτωση στην εταιρεία.

Όσο για το τι ώθησε τους Boring να κάνουν όλο αυτό τον αγώνα, η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο επώνυμό τους (Boring=βαρετός). Ενδεχομένως να έχουν τόσο βαρετή ζωή που να θεώρησαν όλη αυτή την περιπέτεια ως κάτι που θα προσδώσει ενδιαφέρον στη ζωή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC