Δυνατότητα δανεισμού από σήμερα για τα Kindle ebooks δίνει το Amazon

Amazon-Kindle-MVNO-pic

Από σήμερα το Amazon ενεργοποίησε τη δυνατότητα δανεισμού των Kindle ebooks. Ο δανεισμός θα είναι δυνατός για μία και μόνη φορά και θα διαρκεί για 14 ημέρες, ενώ όσο το βιβλίο θα είναι δανεισμένο ο αρχικός κάτοχός του δε θα μπορεί να το διαβάσει.

Δε θα μπορούν όλα τα ebooks να δανειστούν, αλλά μόνο εκείνα που το επιτρέπει ο εκδότης τους. Το ποια ebooks που δεν έχουν αγοραστεί ακόμα μπορούν να δανειστούν αναφέρεται στα “Product Details” τους, μαζί με τον αριθμό σελίδων κλπ, αλλά δεν είναι ομαδοποιημένα σε ξεχωριστή κατηγορία. Δανεισμό των e-books, με τους ίδιους όρους, επέτρεπε ως τώρα μόνο ο μεγαλός ανταγωνιστής του Amazon στις ΗΠΑ, το Barnes & Noble, που έχει δικό του βιβλιοπωλείο με e-books και τις συσκεύες Nook και Nook Color.

Ο δανεισμός των Kindle ebooks πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κατευθείαν από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες ή τις εφαρμογές Kindle, αλλά μόνο μέσα από το site του Amazon, ανοίγοντας δηλαδή τον browser. Αυτός που δανείζει το ebook πρέπει να γνωρίζει επίσης το email με το οποίο έχει λογαριασμό στο Amazon αυτός στον οποίο θα το δανείσει.

O δανεισμός του ebook μπορεί να γίνει είτε από τη σελίδα του βιβλίου είτε από τη σελίδα διαχείρισης του Kindle στο site του Amazon.

Για τη σύγκριση, το Barnes & Noble επιτρέπει το δανεισμό ενός ebook απευθείας από ένα Nook σε ένα άλλο, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε από τον browser, ενώ έχει μια ξεχωριστή, εύκολη να τη βρει κανείς κατηγορία με τα ebooks που μπορούν να δανειστούν (LendMe NookBooks)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC