Ευρυζωνικότητα με χαμηλό κόστος σε όλη την Ελλάδα

evrizonikotita

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκτόξευση του πυραύλου Proton Breeze M της ILS, ο οποίος μεταφέρει στο διάστημα τον δορυφόρο KA-SAT της Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL). 

Το πρωτοποριακό concept του KA-SAT βασίζεται στην αξιοποίηση 82 δεσμών εκπομπής στενού φάσματος, οι οποίες τον συνδέουν με 10 επίγειους σταθμούς. Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει ένα λόγο επαναχρησιμοποίησης συχνοτήτων ίσο με 20, εξασφαλίζοντας έτσι συνολική χωρητικότητα που ξεπερνά τα 70 Gbps. 

Ο KaSat θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα για την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ακόμα θα βοηθήσει στην περιφερειακή ανάπτυξη με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα για την εγκατάσταση των δορυφορικών κατόπτρων του συστήματος Tooway.

Χάρη στην μεγάλη χωρητικότητα του και στις υψηλές ταχύτητες των παρεχομένων υπηρεσιών Tooway, έως 10Mbps, θα μπορεί να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας άμεσα σε οποιαδήποτε γωνία της Ελλάδας με χαμηλό κόστος για τον καταναλωτή. 

Ο KaSat θα φέρει το ευρυζωνικό internet ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας που σήμερα δεν διαθέτουν ευρυζωνική κάλυψη χωρίς την ανάγκη ύπαρξης επίγειου δικτύου οπτικών ινών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC