Η Mozilla φιλοδοξεί να «επανεφεύρει» τον browser

mozilla-firefox

Έναν browser που θα είναι κάτι παραπάνω από απλό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, παραμετροποιήσιμο στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε χρήστη, οραματίζεται η Mozilla.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσε η πρόεδρος του Mozilla Foundation, Mitchell Baker, σε ερωτήσεις που της έγιναν την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια του συνεδρίου LeWeb στο Παρίσι. 

Η Baker, η οποία στο παρελθόν είχε διατελέσει και CEO της Mozilla Corporation, αναφέρθηκε σε έναν παγκόσμιο ιστό που συνεχώς αλλάζει, διαμορφώνοντας ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τον Firefox. Τόνισε επίσης πως οι καινοτομίες που θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες από τον browser θα αφορούν τη συνολική εμπειρία τους διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η προσπάθειά της Mozilla δεν είναι να προσαρμόσει τον browser στις υπηρεσίες της ή τις άλλες εφαρμογές (apps) που αναπτύσσει, αλλά να δημιουργήσει έναν καινοτόμο και πιο «ανοιχτό» τρόπο ώστε οι χρήστες να είναι σε θέση να διαχειρίζονται την εμπειρία που τους παρέχουν πολλοί διαφορετικοί ιστοχώροι. 

Επεσήμανε μάλιστα πως θεωρεί τη λέξη “browser” παρωχημένη («αρχαία», για την ακρίβεια), αφού πλέον οι χρήστες κάνουν πολύ περισσότερα από την απλή περιήγηση σε ιστοσελίδες(browse). Η Baker πιστεύει πως η προσωποποίηση θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη τάση και πως ο τρόπος με τον οποίο ο browser παραμετροποιεί την εμπειρία του χρήστη κατά περίσταση, θα παίξει σημαντικό ρόλο. 

Η πρόεδρος του Mozilla Foundation αναφέρθηκε επίσης και στο Facebook, σε διάφορα σημεία της ομιλίας της. Συγκεκριμένα, είπε πως υπάρχει το ρίσκο του να ταυτιστεί το Facebook με την ταυτότητα του χρήστη, πράγμα το οποίο είναι λάθος, γιατί «η ταυτότητα δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συνδέεται με μία και μόνη πλατφόρμα». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνομιλία στο βίντεο που ακολουθεί:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC