“Πανικός” για πιθανή μεγάλη κυβερνοεπίθεση

cyber_terrorism_computer_criminals

Yahoo!, Twitter και LinkedIn είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που ζήτησαν από τους χρήστες τους να αλλάξουν τα passwords τους, μετά την επίθεση που δέχθηκε το gossip site Gawker, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί «προθέρμανση» για μια μεγάλη και συντονισμένη κυβερνοεπίθεση.

Μάλιστα, η Blizzard υποχρέωσε τους 12 εκατομμύρια χρήστες του online game World of Warcraft να αλλάξουν τα password τους δίνοντας τους μάλιστα οδηγίες για τη σύνθεση ενός σχετικά ασφαλούς κωδικού.
Χιλιάδες λογαριασμοί του Twitter έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής από την εταιρεία, μετά την επίθεση στο Gawker , ενώ μερικές άλλες εταιρείες προσπαθούν να ψάξουν τους χρήστες εκείνους που είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και να τους προειδοποιήσουν προτού δεχθούν επίθεση.

Το LinkedIn ανακοίνωσε πως θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σκανάροντας τους χρήστες που πιθανόν να είναι πιο ευάλωτοι.

Η επίθεση στο Gawker έγινε το Σαββατοκύριακο από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Gnosis.

Η οργάνωση ανακοίνωσε πως πρωχώρησε σε αυτή την επίθεση για να διαμαρτυρηθεί για την “αλαζονεία” του εν λόγω site, επίθεση που περιελάμβανε την δημοσιοποίηση λεπτομερειών από 1,3 εκατομμυρία λογαριασμούς χρηστών.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες έχουν ίδια passwords σε όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ θεωρείται βέβαιο πως η επίθεση θα επεκταθεί και σε όσους χρήστες έχουν τους πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης, όπως το 123456, το password και το 12345678.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC