Στόχος κυβερνοεπιθέσεων ο ιστότοπος των χάκερ Anonymous

we-are-anonymous

Εκτός λειτουργίας για σχεδόν 24 ώρες, λόγω κυβερνοεπίθεσης, παρέμεινε την Τετάρτη ο δικτυακός τόπος των Anonymous, μιας ομάδας ακτιβιστών του Διαδικτύου που είχε εξαπολύσει ανάλογες επιθέσεις στους εχθρούς του WikiLeaks.

Αν και παραμένει άγνωστο ποιος κρύβεται πίσω από την τελευταία επίθεση, το BBC εκτιμά ότι ίσως πρόκειται για αντίποινα στη διαδικτυακή εκστρατεία των Anonymous, η οποία έβαλε στο στόχαστρο εταιρείες όπως η Mastercard και η Visa.

Οι «χακτιβιστές» είναι μέλη της κοινότητας 4chan, ενός διαβόητου δικτυακού τόπου στον οποίο οι χρήστες αναρτούν μηνύματα και εικόνες για διάφορα θέματα, από τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια μέχρι την ελευθερία του λόγου.

H επίθεση κατά του 4chan ακολούθησε την ΄ίδια τακτική που είχαν ακολουθήσει οι Anonymous στις δικές τους επιθέσεις. Πρόκειται για την τακτική DDoS (κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών), στην οποία οι διακομιστές-στόχοι κατακλύζονται από αιτήματα σύνδεσης και τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.

«Ο δικτυακός τόπος έχει πέσει από DDoS» έγραψε στο Twitter o χρήστης Moot, ιδρυτής του 4chan.

Οι υποψίες είχαν πέσει αρχικά στον χρήστη Jester, έναν χακτιβιστή που είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επιτεθεί στο WikiLeaks. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε κάθε ανάμειξη. πηγή: pathfinder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC