Τα WikiLeaks αποκτούν ανταγωνισμό!

wikileaks

Ο Julian Assange είναι ένα από τα πλέον μισητά πρόσωπα στους διπλωματικούς κύκλους των ΗΠΑ και άλλων χωρών, αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής των WikiLeaks. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαβόητη ιστοσελίδα πρόκειται να αποκτήσει και ανταγωνισμό!

Η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter αναφέρει ότι μια ομάδα ανθρώπων που αποχώρησε πρόσφατα από το project WikiLeaks ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα την υπηρεσία OpenLeaks. Είναι δε σε τόσο προχωρημένο στάδιο η προετοιμασία, που δεν αποκλείεται να ανοίξει μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Σε αντίθεση με τα WikiLeaks, τα OpenLeaks δε θα δημοσιοποιούν “φόρα παρτίδα” τα απόρρητα έγγραφα, αλλά θα λειτουργούν ως μεσάζοντας ανάμεσα σ’ αυτούς που έχουν τα έγγραφα και σ’ αυτούς που επιθυμούν να τα αποκτήσουν.

Οι εμπνευστές των OpenLeaks δε διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Assange, το οποίο κατηγορούν για απολυταρχική συμπεριφορά. “Η οργάνωσή μας είναι δημοκρατική και συμμετέχουν όλα τα μέλη, δεν είναι περιορισμένη σε μια ομάδα ή έναν άνθρωπο”, ανέφεραν με νόημα στα ΜΜΕ.

Χωρίς αμφιβολία, η υπόθεση WikiLeaks εξελίσσεται σε ένα από τα πιο πολύκροτα σίριαλ των τελευταίων ετών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC