Τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπίες δίνει ο Μάρκ Ζάκενμπεργκ

217BE5A60D7D60E36E2B99BA656E44B4

Οι δύο συνιδρυτές του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Ντάστιν Μόσκοβιτς, οι νεαρότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου, προστέθηκαν στη λίστα των Αμερικανών μεγιστάνων που υπόσχονται τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι νέες δεσμεύσεις ανεβάζουν στους 57 τους δισεκατομμυριούχους που συμμετέχουν στην καμπάνια Giving Pledge («Υπόσχεση Δωρεάς») που ξεκίνησαν τον Αύγουστο ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ουόρεν Μπάφετ, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον ιδρυτή του CNN Τεντ Τέρνερ και τον σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας.

Όλοι τους υπόσχονται να δώσουν τουλάχιστον τη μισή τους περιουσία πριν ή μετά το θάνατό τους, αν και δεν υπάρχει νομική δέσμευση.

Τα χρήματα θα διατεθούν από τους ίδιους για όποιο φιλανθρωπικό σκοπό επιθυμούν -το Giving Pledge δεν παραλαμβάνει δωρεές.

Συνήθως, οι δισεκατομμυριούχοι «περιμένουν μέχρι το τέλος της καριέρας τους για να δώσουν πίσω. Γιατί όμως να περιμένει κανείς όταν υπάρχουν τόσα που πρέπει να γίνουν;» δήλωσε την Τετάρτη ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Εκτός από τον Ζάκερμπεργκ και τον Μόσκοβιτς, ανάλογη υπόσχεση έδωσε την Τετάρτη και ο Στιβ Κέις, συνιδρυτής της AOL.

Συνεχίζοντας την καμπάνια τους τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ουόρεν Μπάφετ παρέθεσαν γεύμα σε Κινέζους δισεκατομμυριούχους και ζήτησαν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Το 2006 ο Μπάφετ υποσχέθηκε να δώσει το 99% της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το πλουσιότερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα του κόσμου, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στην καταπολέμηση της φυματίωσης, του AIDS και της ελονοσίας.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα έχουν δώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 28 δισ. δολάρια από την προσωπική τους περιουσία. Πηγή: pathfinder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC