Το Facebook ανανεώνει προφίλ χρηστών και Σελίδες

facebook-logo

Σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των προσωπικών προφίλ προχωρά το Facebook, αποσκοπώντας στο να δώσει απευθείας από την πρώτη ματιά μια πιο σφαιρική εικόνα των χαρακτηριστικών και των δραστηριοτήτων του χρήστη. Ομοίως, αναμένεται να αλλάξουν και οι Σελίδες (Pages), όπου ενσωματώνεται η λειτουργία των Places, με τους χρήστες να μπορούν να κάνουν απευθείας check-in όταν η εταιρεία / φορέας διαθέτει γεωγραφικό προσδιορισμό. 

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές αλλαγές και στις δύο περιπτώσεις, είναι η μετατόπιση των βασικών tabs (Wall, Info κλπ) στην αριστερή στήλη και η προβολή των βασικών πληροφοριών στην κορυφή της κεντρικής. 

Με μια πρώτη ματιά, το νέο περιβάλλον χρήσης του προσωπικού προφίλ μοιάζει πιο «καθαρό», ενώ ενθαρρύνονται ακόμη περισσότερο οι συνδέσεις μεταξύ των χρηστών προβάλλοντας το «ιστορικό μιας φιλίας» – τα δημόσια μηνύματα, δηλαδή, που έχουν ανταλλάξει δυο κοινοί φίλοι του χρήστη. 

Με παρόμοια φιλοσοφία φαίνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί και οι αλλαγές στις Σελίδες, που, όπως αναφέρει το Mashable, ήδη έχουν αρχίσει να ενεργοποιούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (βλ. για παράδειγμα το The Ellen DeGeneres Show).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC