Δικτυωμένοι από κούνια οι Ευρωπαίοι έφηβοι

kids-internet

Όταν ακούει κανείς μαμάδες να ρωτάνε πώς να γραφτούν στο Facebook για να καταλάβουν τι κάνουν τα παιδιά τους τόσες ώρες συνδεδεμένα στο Ίντερνετ, δεν χρειάζεται καμία επίσημη έρευνα για να δείξει την εξάπλωση του Facebook. Μόλις ήρθε όμως και η τελευταία επιβεβαίωση από το eukidsonline.net, το ερευνητικό πρόγραμμα που μελετά τις διαδικτυακές συνήθειες των παιδιών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη στατιστική έρευνα για το πόσο χρησιμοποιούν οι έφηβοι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι έλληνες έφηβοι είναι από τους πιο κολλημένους με το Facebook. Δεν απέχουν βέβαια πολύ από τους συνομηλίκους τους στις άλλες 24 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα.

Ο ηλικιακός περιορισμός που θέτουν τα περισσότερα δίκτυα για την εγγραφή, δεν φαίνεται να αποτρέπει επαρκώς τα παιδιά, που σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, συχνά δηλώνουν ψεύτικη ηλικία για να δικτυωθούν «όπως οι μεγάλοι».

Σε ποσοστό 77% στις ηλικίες 13-16 και 38% στα 9-12 είναι γραμμένα τουλάχιστον σε ένα δίκτυο. Σε 15 από τις 25 χώρες τα μικρότερα παιδιά είναι πιθανότερο να αφήσουν δημόσιο το προφίλ τους όπου αναρτούν προσωπικές πληροφορίες. Σε όσες χώρες οι γονείς εμφανίζονται αυστηρότεροι, θέτοντας απαγορεύσεις, τα μικρότερα παιδιά φαίνεται πως υπακούουν. Μετά τα 13 όμως, περίπου οι μισοί έφηβοι διατηρούν λογαριασμούς παρακούοντας τους γονείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC