Εδώ δημιουργήθηκε το internet!

THENinternet_627_355

Τη δεκαετία του 70, στην φωτογραφία που βλέπετε, είναι το εργαστήριο που εστάλη το πρώτο μήνυμα της ιστορίας από έναν υπολογιστή του δίκτυου ARPA.Μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιωθεί σε ποια συγκεκριμένη αίθουσα του πανεπιστημίου UCLA ο καθηγητής Leonard Kleinrock έστειλε το πρώτο μήνυμα ( το οποίο ήταν τα γράμματα “lo” για την εντολή“login”) από υπολογιστή του δικτύου του αμερικανικού υπουργείου αμύνης στις 29 Οκτωβρίου 1969.

Μετά όμως από μία έρευνα ο ιστορικός, Brad Fidler, ανακάλυψε οτι η αίθουσα που δημιουργήθηκε το internet ήταν η 3420 Boelter Hall στην οποία μέχρι σήμερα γινόντουσαν κανονικά τα μαθήματα του πανεπιστημίου όπως σε όλες τις υπόοιπες αίθουσες μαθημάτων.

Τo πανεπιστήμιο μετά την ανακάλυψη αυτή, αποφάσισε οτι η αίθουσα θα πρέπει να  ανακατασκευαστεί και να γίνει ιστορικό μνημείο.

Έτσι με τη βοήθεια του Leonard Kleinrock η αίθουσα αυτή, πρόκειται να αποκτήσει τον αέρα του 1969 για να μπορούν όλοι πλέον να το επισκέπτονται και να βλέπουν πως ήταν το εργαστήριο που δημιουργήθηκε το internet.
Ο χώρος ήδη αναδιαμορφώνεται και ετοιμάζεται να ανοίξει για το κοινό την 1 Ιουνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC