Στο έλεος των χάκερ η Sony

playstation-network

6 μέρες έχουν περάσει απ όταν η Sony ανακοίνωσε ότι το δίκτυό της αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες και για αυτό το λόγω ανέστειλαν την λειτουργία του.

Δεν σταμάτησε όμως μόνο αυτό του PSN αλλά και γενικότερα τις υπηρεσίες του Qriocity, από την προηγούμενη Τετάρτη, εξαιτίας μίας εξωτερικής παρεμβολής, δηλαδή εξαιτίας κάποιων hackers που επιτέθηκαν στο δίκτυο. Η εταιρεία δεν έχει δώσει συγκεκριμένες ενδείξεις για το πότε θα επανέλθει σε λειτουργία, άφησε όμως υπόνοιες ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουν παραβιαστεί λογαριασμοί χρηστών, με αποτέλεσμα να αποκτηθεί πρόσβαση σε πληροφορίες τους.

Για να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του συστήματος, εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι ολόκληρη η υπηρεσία, που συνδέει κάτι περισσότερο από 75 εκατομμύρια χρήστες και τους επιτρέπει να συνομιλούν και να παίζουν on-line παιχνίδια, ανακατασκευάζεται. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Patrick Seybold, γίνονται εκτεταμένες προσπάθειες ώστε το σύστημα να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

Γίνονται ακόμα έρευνες για το ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση αυτή, που την ανάγκασε να προχωρήσει στο κλείσιμο του δικτύου. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί εάν έχουν διαρρεύσει στοιχεία πιστωτικών καρτών από τους χρήστες.

Η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση ήταν κομβικής σημασίας, μιας και η πλειονότητα των χρηστών, ειδικά οι έφηβοι περίμεναν την εορταστική περίοδο, για να αφοσιωθούν στα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια, και ειδικότερα εκείνων που απαιτείται σύνδεση με το δικτύο της Sony. 

Αντ’ αυτού οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με το να κατακρίνουν και να εκφράζουν το παράπονο τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εν αναμονή νέων δηλώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC