«Εγκαταλείψτε τα XP» συμβουλεύει η NSA

windowsxp-windows7-nsa

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, NSA, πρόσφατα εξέδωσε ένα δεκασέλιδο εγχειρίδιο με συμβουλές προς τους οικιακούς χρήστες προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του υπολογιστή και του δικτύου τους. Ανάμεσα στις διάφορες συμβουλές που δίνει, υπογραμμίζει την σημασία της αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος από τα Windows XP, σε κάποιο άλλο νεώτερο όπως τα Vista ή τα 7. 

Την προτροπή αυτή δικαιολογεί, λέγοντας ότι τα νεώτερα λειτουργικά προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς ενσωματώνουν λειτουργίες που μπορούν να αποτρέψουν ηλεκτρονικές επιθέσεις πολύ πιο αποτελεσματικά απ’ ότι τα παλαιότερα.

Παρ’ όλες τις προτροπές ωστόσο, πάνω από το 50% των χρηστών παγκοσμίως εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα XP! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι και η Microsoft παρά την προσπάθεια που και η ίδια έχει κάνει να πείσει τους χρήστες να «μετακινηθούν» προς τα καινούργια λειτουργικά της, θα εξακολουθήσει να παρέχει υποστήριξη για τα XP μέχρι το 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC