Έτοιμη η beta του Firefox 5

Έτοιμη η beta του Firefox 5

 

νέες εκδόσεις του Firefox θα έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Mozilla είναι αποφασισμένη να κρατήσει το λόγο της. 

Βέβαια, μην περιμένετε εντυπωσιακές αλλαγές σε σχέση με τον Firefox 4, καθώς δεν είναι δυνατόν να σημειωθεί τεράστια πρόοδος μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Πέρα από τις αναμενόμενες βελτιώσεις σε ταχύτητα, σταθερότητα κλπ, ο Firefox 5 έχει μόλις δύο νέα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο είναι η υποστήριξη για CSS animations, κάτι που δίνει στους developers τη δυνατότητα να προσθέσουν διάφορα εφέ στα sites τους. Το δεύτερο είναι η δυνατότητα για γρήγορη επιλογή του development channel. Τα τρία κανάλια ονομάζονται Aurora (το αρχικό στάδιο του browser), Beta (μια πιο σταθερή έκδοση) και Release (η τελική έκδοση). Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει channel από το About του προγράμματος.

Είναι φανερό ότι η Mozilla υιοθετεί το μοντέλο της Google, η οποία κυκλοφορεί νέα έκδοση του Chrome κάθε λίγες εβδομάδες. Ο Chrome έκανε ντεμπούτο αρκετά χρόνια μετά τον Firefox, βρίσκεται όμως ήδη στη 11η έκδοση.

Πηγή: e-pcmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC