Αυξημένα τα κέρδη της Samsung στο τρίμηνο

samsung-profits

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ενοποιημένα έσοδα ύψους 36,99 τρισ. γουόν για το πρώτο τρίμηνο του 2011 που έληξε την 31η Μαρτίου 2011, εμφανίζοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρήση. Τα καθαρά ενοποιημένα έσοδα κατά το τρίμηνο ανήλθαν στα 2,78 τρισ. γουόν, μειωμένα κατά 30% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 2,95 τρισ. γουόν.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στη βελτίωση των κλάδων Τηλεπικοινωνιών, Ημιαγωγών και Ψηφιακών Μέσων και Συσκευών. Ειδικότερα στον τομέα των ημιαγωγών η εταιρεία σημείωσε ενίσχυση των πωλήσεων σε ποσοστό 12% συγκριτικά με την αντίστοιχη χρήση του 2010, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα NAND που χρησιμοποιούνται σε smartphones και tablet PCs. Ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών επίσης εμφανίζει σημαντικές επιδόσεις, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 10,64 τρισ. γουόν.

Μικρή μείωση εμφανίζεται στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη σε σχέση με τις αρκετά αυξημένες επιδόσεις του 2010, που αποδίδεται στις χαμηλότερες τιμές σε μνήμες ημιαγωγών και το μειωμένο περιθώριο κέρδους σε LCD και τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Samsung, το οικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει το ίδιο και για το δεύτερο τρίμηνο, με κύρια χαρακτηριστικά τις παρατεταμένες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και τον ισχυρό ανταγωνισμό στους κλάδους καταναλωτικών ηλεκτρικών συσκευών και κινητών. 

Η επίδραση στα κέρδη από την αστάθεια σε ξένο συνάλλαγμα ήταν ελάχιστη, καθώς οι διακυμάνσεις των ισοτιμιών του κορεατικού γουόν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και Ευρώ ήταν μικρότερη από 1%. Όσον αφορά στις ανησυχίες για την εφοδιαστική αλυσίδα μετά τις εξελίξεις στην Ιαπωνία κατόπιν του σεισμού της 11ης Μαρτίου, η Samsung αναμένει ο αντίκτυπος στις επιχειρήσεις της να είναι σχετικά περιορισμένος.

Οι προβλέψεις της Samsung για πάγιες δαπάνες (δαπάνες κεφαλαίου) ύψους 23 τρις γουόν το 2011, τελούνται σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι πάγιες δαπάνες ανήλθαν στα 5,5 τρις γουόν ή 24% του ετησίου πλάνου, το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί ανάλογα με τις συνθήκες τις αγοράς. 

*Στην αρχή του τριμήνου, η Samsung μετονόμασε τους τομείς LCD και Ψηφιακά Μέσα σε Display Panel (DP) και Ψηφιακά Μέσα & Συσκευές αντίστοιχα. Η σειρά προϊόντων set-top box, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στη δραστηριότητα Τηλεπικοινωνίες, αποτελεί πλέον μέρος των Ψηφιακών Μέσων & Συσκευών και τα κέρδη του 2010 έχουν επανακαθοριστεί για σύγκριση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC