Η Google οπτικοποιεί τις αναζητήσεις ανά τον κόσμο, με το Search Globe

Η Google οπτικοποιεί τις αναζητήσεις ανά τον κόσμο, με το Search Globe

Ένα νέο εργαλείο που οπτικοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο τα αποτελέσματα αναζήτησης που πραγματοποιούν οι χρήστες ανά τον κόσμο, δημιούργησε η Google.

Πρόκειται για το Search Globe, μια online εφαρμογή που αξιοποιεί το hardware του υπολογιστή για να αναπαραστήσει ανά περιοχή τον αριθμό των αναζητήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα σε μια δεδομένη μέρα, απεικονίζοντας χρωματικά τις διαφορετικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται σε αυτές.Το Search Globe απαιτεί για την σωστή εκτέλεσή του την χρήση browser με δυνατότητες WebGL, που να μπορει, δηλαδή, να αξιοποιήσει την επιτάχυνση της κάρτας γραφικών, με την ίδια την Google να προτείνει – τί άλλο – τον Chrome.

Επίσης, η Google έκανε την πλατφόρμα της εφαρμογής open source, επιτρέποντας σε developers να δημιουργήσουν αντίστοιχους άτλαντες χρησιμοποιώντας δικά τους δεδομένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC