Στήνουν… μπλόκο από firewall

Στήνουν… μπλόκο από firewall
Συναγερμό έχουν προκαλέσει μεταξύ των χρηστών του ίντερνετ οι συνομιλίες για την εφαρμογή ενός πανευρωπαϊκού firewall για να λογοκρίνουν το παράνομο «κατέβασμα» από ιστοσελίδες όπως το Pirate Bay.
Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται η ομάδα του Pirate Bay η οποία υπερασπίζεται την δωρεάν ψυχαγωγία από το λόμπι των πνευματικών δικαιωμάτων στον τομέα της ψυχαγωγίας μετά από μια μυστική συνάντηση του LEWP- Law Enforcement Work Party- που έκανε μια τέτοια πρόταση.Για να αντιμετωπιστούν οι παράνομοι διαδικτυακοί τόποι προτείνεται η υιοθέτηση ενός firewall όπως συμβαίνει στην Κίνα για να μπλοκάρει ιστοσελίδες που θεωρούνται «ακατάλληλες». 

Μια από τις ιστοσελίδες που αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι το Pirate Bay. Η δημοφιλής BitTorrent ιστοσελίδα αντιμετωπίζει ήδη λογοκρισία στην Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Δανία και σχεδόν έχασε το domain name της στις ΗΠΑ.

«Η μάχη στο διαδίκτυο άρχισε. Μέσα από αυτή την μάχη θα εξαρτηθεί η επιβίωση ενός πολιτισμού χωρίς λογοκρισία!»,αναφέρει σε ανακοίνωση του το The Pirate Bay.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC